Jdi na obsah Jdi na menu

               Oddílová brigáda Stáří Praha na Pikovické jehle
   Po roce se opět setkáváme v Pikovicích na parkovišti (už za 60Kč) na oddílové akci klubu, kdy vylepšujeme lezecké podmínky na našem skalním útvaru v Dolním Posázaví, který spravujeme už od roku 1995. Těch pracovních akcí zde proběhlo už hodně a jen krátce vzpomenu na rok 2001, kdy je pořádána první brigáda (5 účastníků) na výstavbu přístupové cesty a schodů vzhůru východní strží ke kolejím Posázavského pacifiku. V roce 2010 společnost Outdoor Discovery s.r.o provedla opravu schodů a v roce 2014 proběhla další oddílová brigáda. Rok nato byla pořádána oddílová brigáda v roce 2015 s využitím grantu ČHS na údržbu skal a vylepšení přístupu po navigaci pomocí řetězu (tzv.klettersteig). Vloni jsme započali vyčištěním východní strže od vegetace, zavrtáním borháků na přijištění pomocí lana a natažením dvou 15ti metrových řetězů a zhotoveno 16 akátových schodů mezi nimi. Následně na podzim došlo ke zcizení starých lan a k rozhodnutí nahradit je řetězy s pomocí grantu ČHS. Na jaře se uskutečnila přípravná schůze v Jungle, kdy byl dán termín a podrobnosti akce.

fsc_2660.jpg

 Letos dorazil - Dan s Dominikou a synem Tadeášem, Pexeso, Venca, Peťas, Petr s klientem a psem, Hardy, Sylva, Regina a největší překvapení Jirka Kolman, který zdá se našel cestu zpět do Stáří.

fsc_2669.jpg

 Předpověď počasí nám docela nepřála, nakonec drobně i pršelo, ale stejně došlo i na opékání buřtíků na ohňíčku, které nám servíroval náš předseda. Nahoře na výšvihu k náhorce přibyly stoupací kramle a dlouhý řetěz náhradou za ukradené lano. Dole přibylo prodloužení osmi novými schody a narovnání stávajících.

fsc_2695.jpg

Odpoledne se už počasí udobřilo a závěr úspěšné akce proběhl v útulné restauraci Zelená rokle zaslouženým občerstvením.

                        Odvedl se pořádný kus práce za kterou všem ještě jednou děkuji!

                                                                                                                      správce Dolního Posázaví - Venca  Obrazek

P.S. Do budoucna se plánuje ještě dokončit dolní části výstupové stezky od bivaku k řetezům (schodům).

 

Náhledy fotografií ze složky Oddílová brigáda na Jehle 2024

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář