Jdi na obsah Jdi na menu

Znáte společnost Discovery Outdoor? Asi ne. Jako správce skalního útvaru Pikovická jehla jim touto cestou děkuji za terénní úpravy, které provedli za účelem lepšího přístupu k Jehle. Děkuji, dobrá práce.

Obrazek

Od poslední úpravy přístupových schodů východní strží už uběhlo dlouhých 10let. Letošní velký stav Sázavy, kdy vodočet v Nespekách ukazoval až 405cm (průměrný roční stav je 92cm),  mne neumožnil  každoroční inspekční návštěvu Jehly o mé dovolené a tak k ní došlo až teď . Jelikož se vrcholová knížka už zcela zaplnila, došlo k její výměně za pěkný originál ČHS a do železného nosníku vrcholového kříže byl přidán borhák, který umožní příjemnější zajištění při dobírání spolulezce na vrcholu Jehly.

Obrazek

Také došlo na lezení, které probíhalo stylem - sólo náhorkou na vrchol, zafixovat lano za nový borhák, sjet po jednoduchým k nástupům a pří samojištění jumarem lezení vzhůru ke kříži. Rád bych zorganizoval na podzim brigádu při které by mohlo dojít na výstavbu  "pikovického klettersteigu" neboli zajištěné cesty od řeky Sázavy k Jehle po části navigace.

Obrazek

                                                                                                                        správce Pikovické jehly  Venca

 

Náhledy fotografií ze složky Pikovická jehla 2010

Komentáře

Přehled komentářů

Jarda - Brigáda 4

Ahoj Venco, nechci nic "ventilovat" přes média a neubírám nikomu jeho zásluhy. Souhlasím s Tebou, že někteří členové klubu odvedli hodně práce na zviditelnění Pikovické jehly a zejména to bylo postavením nového kříže, který má v této oblasti dominantní postavení a nejsem daleko od pravdy, že se mnohým líbí. Moje poznámka platila na dřívější dohody, kdy jsi odjel na chatu a my ostatní jsme se nabídli, že bychom přijeli a udělali nějakou malinkou brigádičku. Většinou s tohoto zámyslu sešlo. Jinak v říjnu nemám ani jeden víkend volný, jsem v práci. Předposlední a poslední říjnový víkend mám rezervovaný na poslední slanění. Proto se už nyní omlouvám, že se víkendové říjnové brigády nemohu účastnit i když bych rád přijel. Bohužel, mám takové zaměstnání, že mám volno v týdnu a o víkendech pracuji a vychází nám to tak, že většinou dva víkendy v měsíci máme volné a ty jsem si, jak jsem již napsal, rezervoval na poslední slanění. Závěrem chci všechny ubezpečit, že moje poznámka nebyla myšlena jako útok na kohokoliv včetně správce této skalky.

Venca - Brigáda 3

Jardo,
nejdřív jsem nechtěl na tvoji invektivitu vůbec reagovat, protože přesně takhle to dělají naši "velcí politici", kteří komunikují mezi sebou přes média, ale nedá my to, vše náležitě vysvětlit. Určitě nemám zájem a ani nástroj někomu bránit v úpravách okolí Jehly a jsem jen rád, že se zlepší horolezecké prostředí pro všechny, kdo sem přijdou si zalézt. Jsem pouze správce oblasti, ne vlastník toho útvaru, takže nějaké soukromičení nepřipadá v úvahu a se společností Discovery Outdoor oboustraně komunikuji už pár let a s jejich brigádami jsem vždy souhlasil. Většina prací tady udělaná je kolektivní dílo, at už brigáda na přelomu století(MartinL, Mrkva, Pexeso se synem,Venca), pamětní deska Jogína(Pexeso,P.Krčmář,Venca), výstavba vrcholového kříže(Pinda,Pexeso,Krizák,Venca) či poslední brigáda Disc-Out. Takže brigáda bude Jardo v říjnu(termín upřesním) a přijď nám pomoci a kouknout se kde ta naše Pikovická jehla v Posázaví stojí.

Nachod - Brigáda

Rádi přijedeme když to půjde ,datum by to chtělo .

Venca - Brigáda 2

Jardo, ty si asi nečetl ten článek dokonce a na schůzi jsme s Pexesem dohadovali podrobnosti.

Jarda - Brigáda 1

Che, cha, cha, Pexeso, Ty jsi spadl z jahody a nebezpečně jsi se praštil do hlavy. Ty jsi si zapomněl přilbu. Brigáda?!?! Tu si správce Pikovické jehly šetří pro sebe. On tam tak trochu soukromičí a nechce nikoho na tento pozemek kolem Pikovické jehly pustit. Když čteš, úpravy lepšího přístupu byly také provedeny bez větší informovanosti správce oblasti. O nich se dozvěděl, až to bylo hotové. Nebo to bylo jinak?

pexeso - brigáda

Co třeba první víkend v říjnu.