Jdi na obsah Jdi na menu

                   Brigáda H.K.Stáří Praha na Pikovické jehle

  je naší už tradiční společnou oddílovou akcí, kdy vylepšujeme lezecké podmínky na tomto skalním útvaru v Dolním Posázaví, který spravujeme. Předem příspěvku připomínám několika účastníkům akce, že od minulé brígády uběhl jen jeden rok (termín 10.5.2014) a ne dva, jak tvrdohlavě hájili a já se s nimi nevsadil, škoda.

dsc_0627w.jpg

   Letošní akce se zúčastnilo stejné množství dobrovolníků jako v dubnu 2001 a do Pikovic ráno dorazilo pracovní kvinteto v sestavě Eva, Piňda, Pexeso, Peťas a Venca a začínalo se stylově snídaní v místní nálevně. Po zaparkování(50Kč poplatek), převlečení do pracovního a rozhodnutí, jaké pracovní nářadí bude potřeba(unesem) jsme vyrazili podél Sázavy proti proudu ke skalám.

  Při rekognoskaci terénu okolí Jehly odspodu východní strží jsme nahoře na železniční trati obdivovali historický vláček Posázavského pacifiku taženého párou - typ 434.2186 "Čtyřkolák", který v rámci akce Ferdinand uháněl směr Čerčany.dsc_0656.jpg

  Motorovkou a nůžkami se prořezalo okolí přístupové pěšiny od bivaku ke kolejím a stáhlo se na navigaci, vedlejší Hladká stěnka prokoukla i když pařezy pod ní vesele obrůstají. V samotné údolce bylo méně popínavých rostlin v porovnáním s loňskem, ale i tak se dost urodilo a je to nikdy nekončící boj s bujnou nežádoucí vegetací. Dole u Sázavy se proklestila navigace, kde by se na podzim měl natáhnout řetěz pro pohodlnější výstup k bivaku a pro názornost přidávám foto zlatokopa Peťase při sólovém výstupu. dsc_0660.jpg

 Probírkou se doplnila zásoba dřeva z loňska a na ohýnku se opékali vuřty a zapijelo se pivkem z Rohozce od sponzora ČHS. Piknik pod Jehlou se povedl.

dsc_0635.jpg

  Díky pracovnímu úsilí se povedlo opět vylepšit lezecké podmínky na oddílové skalce a proto všem ještě jednou, díky! A na podzim se tady opět sejdeme.

                                                                                                                    správce Dolního Posázaví - Venca  Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Oddílová brigáda na Jehle 2015