Jdi na obsah Jdi na menu

     Po několika létech vzdávání Hore zdar! na naší klubové skalce v Dolním Posázaví v komornější sestavě jsme letos začali opravdu zdařile a účast byla velkolepá. Pamatuji na zimní podmínky při slaněních v létech 2010 (Pexeso, Dan, Venca) a 2011 (Pexeso, Kamzík, Venca), ale v posledních létech bylo počasí vždy spíše jarní. Vloni jsem zde chyběl, ale v létech 2016, 2017 a 2018 jsem na Jehle zaznamenal Hore Zdar-hattrick! Tato akce už začala plánováním při naší vánoční schuzi v Kbelském pivovaru v prosinci minulého roku, kdy pár lidí slíbilo účast a opravdu dorazilo, takže díky všem a tobě Sylvo přejem brzké uzdravení.

dsc_5688.jpg

   Nakonec se akce zúčastnil Dan s Domčou a větší pes, Petˇas, Jana s dcerou a menší pes, Tomáš se synem, Venca s Aničkou a Vojtou, Pexeso s Míšou a Honza Č. Když jsem dorazil pod Jehlu k nástupům, tak už plápolal ohýnek a opékaly se buřty. Počasí nebylo špatné, ale nahoře na vrcholu skály bylo příjemněji díky dopadajícímu sluníčku a tak se za ním  šplhalo V.strží nahoru k trati. Předseda vyběhl nahoru náhorní normálkou a dobral nás včetně Pexesáka, který byl bez matroše a tak si zopakoval navázání na klasiku, ale při slanění dolů už vyměkl a půjčil si sedák.

dsc_5707.jpg

   Při zápisu ve vrcholovce jsme zjistili skutečnost, že nejsme letos první, ale to nevadí. Slaňovalo se na dvakrát, krátce V.stěnou a ze štandu z půli udolky dolů k bivaku. Při odchodu dorazila skupina mladých lezců, kteří nastupovali do pravé údolky a potvrdili solidní novoroční návštěvnost naší oddílové skalky. Po rozloučení na parkovišti u mostu přes Sázavu jsme ještě vyrazili podél řeky přes bývalou občerstovačku U žížnivé stezky k začátku Posázavské stezky a fotili si Pikovickou jehlu z druhé strany.

dsc_5722.jpg

Dobrý začátek roku 2020 a to nás ještě čeká popozítří klasika Novoročního srazu na Holasu - 53.ročník.

                                                                                                                              zaznamenal Venca Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky První slanění na Jehle 2020

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář