Jdi na obsah Jdi na menu

                             Pokus o letošní HORE ZDAR!

Už několik let navštěvuje lezecká frakce našeho klubu akci bohnických horolezců První slanění na Holasu (už 43.ročník), kde se setkává množství generací nejen pražských horolezců u svařeného vína nahoře za Alšovou vyhlídkou. Letos to bude v sobotu 9.ledna.

Obrazek

Jako správce Pikovické jehly, ale nezapomínám ani na naši oddílovou skalku v Posázaví a začátkem roku ji pravidelně navštěvuji. Bohužel termín 2.ledna není letos prvním zápisem (tzv.Hore zdar 2010) ve vrcholové knížce Jehly. Přišli jsme pozdě.

Obrazek

Naše sestava Dan, Pexeso a Venca vystupuje na zasněženou Jehlu náhorní cestou (friend, přimrzlý řetěz), sjíždíme východní stěnou, ale jelikož nemáme nejvhodnější matroš, tak je to docela zajímavé. Škoda jen předcházejícího oteplení, protože Sázava by se pak dala přejít jako vloni po ledu a na Mařence by se vytvořil i nějaký ten led. 

Obrazek

Překvapením byl značný počet turistů naproti na posázavské stezce (i bufet "Na žížnivé stezce" byl v provozu) a i na straně kolejí jsme jich několik potkali. Po zdolání výstupu jsme vystoupili na vrch Třeštibok (byla i cache) a dále po žluté pokračovali zimní krajinou do Petrova u Prahy a zpět do Pikovic.

Obrazek

Měli jsme v úmyslu ještě navštívit bývalou Pikovickou střelnici (N49 52.046 E14 26.274), vyhlídku Máj (N49 49.867 E14 27.367) nad lezeckou oblastí Mařenka pod Slapskou přehradou na Vltavě, ale krátký den rozhodl za nás a tak jsme zakončili akci v restauraci Japeka na Hradištku.

                                                                                                   zapsal správce Jehly  Venca Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 1slanění na Jehle 2010