Jdi na obsah Jdi na menu

            budova ČSTV - Strahov č.dveří 215

Zaznamenána byla nadprůměrná účast: K.Berndt/náčelník/, J.Pokorný/Mařenka/, P.Novák/Kutná Hora/, J.Rozmajzl/Č.Kras/, L.Beke/Křivoklátsko/, M.Beke/Křivoklátsko/, J.Blecha/Přílepská skála/, L.Tvrdík/Holas/, V.Kopecký/D.Posázaví/, M.Tučka/Šárka,Kladensko/,  M.Vítězník/Prokopák/, F.Mezera/Brdy/, krátce O.Běhal/Kolínsko/, J.Belza/H.Posázaví/, R.Pešík/H.Posázaví/ a jako host tajemnice svazu sympatická Boženka Valentová. Omluven byl Jarda Masner/KHS Hobrdy Příbram/, který má vážné zdravotní problémy a v současné době je v lázních Vráž u Písku. Poprvé se mi hlavně díky uspokojivé dopravní situaci v Praze podařilo dorazit na Strahov jako první, ale nečekal jsem dlouho a přijížděli další účastníci a mohlo se začít. Prvním bodem schůze byla obligátní kontrola zápisu z minulé schůze, který Karel rozeslal začátkem října spolu se základními požadavky na klettergarden, která byla anketou svazu počeštěna na název lezecký park.

Obrazek

Jako vzorovou oblast pro lezecký park byla vybrána svazem oblast HIS u Nového Města nad Metují zpravovaná horolezeckým oddílem Sokola Vrchoviny a mnou navštívena letos při MHFF v Teplicích n.M. Názory na to, kde by mohl být v našem regionu lezecký park založen, byly různorodé a to od úplného odmítnutí až po turistické tábořiště Aklazar, pravý amfiteátr Alkazaru, zakázané stěny za fotbalovým hřištěm(kempem) u Srbska,... Nakonec jsme zvolili, no spíše Marťan vzal na sebe, skály u Středokluk. Boženka Valentová nás seznámila se stavbou cyklostezky na Srbsku a uzávěry vstupu do celé oblasti(svátky,So,Ne..) do ukončení stavebních prácí do 16.12.2010. Nadále trvá požadavek(do jarní schůze) na lokaci všech lezeckých útvarů našeho regionu, jak formou popisu, souřadnic GPS, apod. pro zjištění majetkových poměrů pozemků či ochraně přírody na nich. Svaz, respektive předseda CVK plánuje označení všech lezeckých oblastí v ČR cedulemi na kterých by měli být důležité informace pro návštěvníky o skalních útvarech, podmínky lezení, pravidla lezení,... s požadavkem jednotlivých správců o nahlášení předsedovi OVK do 27.11.

 

Obrazek

Správcem nově zpřístupněné oblasti na území Prahy 4 Branické skály se stal dobrovolně Libor Tvrdík, kterého zde čeká množství práce (značení skal, přístupy..) a kde by jsme mohli do budoucna udělat brigádu OVK. V další oblasti zadní část Prokopského údolí, kde se také podařilo obnovit lezení se objevily na Borové skále nové borháky, lavičky, odvodňovací kanálky pro nás neznámého původu. V Divoké Šárce je lezení povoleno na celém území tj. i v místech Brány Šárky a soutěsky Džbán, kde byla horolezecká činnost zakázána v roce 1976 a podle starého průvodce z roku 1947 je zde vylezeno přes 400cest. Další diskuze se vedla o nových borhácích (J.Sulke) na zakázaných Červených stěnách na Srbsku a co s tím. Technickou novinkou pro rychlejší informovanost správců oblastí je přímý emailový kontakt z databáze cest průvodce na lezci.cz a odsouhlasení všech uživatelů Google skupiny OVK Praha a Střední čechy pro užší komunikaci. Na návrh Marťana se příští schůze OVK nebude konat na Strahově, ale bude jinde a F.Mezera hned nadhodil oblast Kotýz resp.obce Tmáň-Slavíky a dohodnul se termín 26.února v 10hodin.

 

                                                                                                          správce Pikovické jehly

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář