Jdi na obsah Jdi na menu

  Letošní Novoroční sraz na Holasu proběhl první sobotu roku 2020 - 4.ledna, ale byl bez oficiálního slanění pořádajícího klubu HO Bohnice a tak faktické první slanění úspěšně proběhlo na naší oddílové skalce Pikovické jehle už 1.1.2020 dopoledne.

dsc_5766w.jpg

 Nakonec se na Alšově vyhlídce sešlo osazenstvo klubu Stáří Praha - Piňda s Evou, Venca, Peťas, Petr s Jankou, Kamzík. Později dorazili příznivci Bohouš s Walounem a dcerou. Nejen naše účast, ale i celková návštěvnost akce byla letos menší a zapsaných v místní kronice bylo kolem 180. To naznačuje i skutečnost, že "naše bříza", kde máme každoročně zavěšené batohy a matroš byla docela volná.

dsc_5748.jpg

  Počasí mělo být bez sněhu, mírně nad nulou s předpovědí silnějšího větru k večeru, což se naplnilo. Už je to pár let co náš oddíl pomáhá bohnickým pořadatelům s organizací a tak jsem i já dorazil ráno a s Piňdou a Evou pomohli s přípravou dřeva na oheň. Letos pronesl slavnostní projev opět Pštrosák a také vystavil všem pěkný glejt účasti na srazu.

foto-glejt-2020.jpg

  Pár lidí si přineslo letos i sedáky, včetně mne a bylo nataženo jedno soukromé 30m lano na známém místě, tak jsem neodolal a sjel si dolů za to, že udělám pár fotek ze slanění pro majitele lana. Mám splněno přidáním do naší fotogalerie a díky za všechny co se mohli svézt.

dsc_5759.jpg

  Vařil se tradiční svařák ve velkém, opékají se buřty, zavzpomíná se na prožité akce, sejdou se pamětnící dávných časů a dohodnou se plány na další společné akce, zkrátka pohodová atmosféra novoročních srazů.

dsc_5770.jpg

  Končilo se ještě za světla a i když dřeva bylo hafo, došlo pití a většina se už rozešla k domovům(nebo do restaurací v okolí) a zbylo jen tvrdé jádro novoročního srazu. Cesta Tichým údolím do Roztok na vlak nebyla letos tolik zablácená, zato v hospůdce Zvířátka to vesele žilo, ale bohužel nebylo uvnitř místo na nějakou tu malou konzumaci. Pro letošek všechno a příští první sobotu roku 2021 jste všichni znovu zváni od Stáří Praha.

                                                                                                                                  zaznamenal Venca - Stařec Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky 1slanění na Holasu 2020

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář