Jdi na obsah Jdi na menu

                             Valná hromada ČHS

Letošní valnou hromadu hned v prvopočátku potkala nízká účast přítomných delegátů, bylo potřebné 20% zastoupení členské základny svazu, takže začátek musel být o půl hodiny pozdržen, než přijel silný zástupce z Brna a mohlo se začít.

Obrazek

Letos jsem zastupoval nejen náš klub, ale i oddíl HO Shock sport Dobříš, který mě dal jménem svého předsedy důvěru. Všichni přítomní v aule sídla ČSTV žhavili telefony a sháněli duše k naplnění kvóty usnášenischopnosti a protože z našeho okolí (region Praha a Střední Čechy) nepřijel nikdo z příbramáků (kolíňáků, kutnohoráků), tak Karel Berndt sháněl Frantu-Algenu, který se omlouval, protože se mu se narodil syn. Po krátkém zahájení předsedou ČHS a čerstvým nositelem ceny Fair Play Zdeňkem Hrubým, který poté předal vedení valné hromady členu VV Petru Reschovi, po volbě pracovního předsednictva a pracovních komisí, po schválení jednacího řádu a programu VH, to vypadalo na rychlý průběh.

Obrazek

Členská základna svazu, která mírně klesá, čítá kolem 9 580členů (z toho asi 10% individuálních členů), 400 činných oddílů a cílem je zastavit propad a do budoucna naopak zvýšit počet členů. Honza Bloudek informuje o loňském hospodaření svazu, o vyrovnaném rozpočtu 2010, což bylo hlasováním drtivou většinou přítomných přijato a o dlouhé kauze Alpenservisu (býv.předseda J.Skandera), která byla uzavřena exekucí. Byla přednesena Zdeňkem Vévodou zpráva revizní komise a hlavně byl nastíněn návrh koncepce ČHS, o kterém se poté diskutovalo a hlasovalo. Je dobré, pro nás řadové členy svazu, že byly zohledněny výsledky ankety z podzimu 2009, které se účastnilo přes 700 respondentů a plně se s nimi ztotožňuji. Hlavních cílů, proklamací a vizí bylo mnoho viz.Bulletin č,62/2010 a tak jen vypichuji zajímavý návrh na zřízení 10 lezeckých lokalit tzv. rodinného lezení (kletterngarten)

Obrazek

Byli představeni mediální partneři ČHS a to Standou Holcem otevřený server Lezec a Petrem Jandíkem redakčně řízený web HoryInfo. Vystoupili předsedové jednotlivých komisí - OVK a ochrany přírody, lékařské, historické, alpinismu, sportovního lezení na skalách, soutěžního lezení mládeže a soutěžního lezení dospělých. Božena Valentová prezentuje návrh na dílčí změnu věkových kategorií pro členy ČHS, kdy hranice tzv. "starších horolezců" se posunula na 61roků (zdržel jsem se hlasování) a  návrh na dílčí změnu stanov ČHS, kdy ponecháváme členství v UIAA na rok s podmínkou. Návrh VV doplňuje stanovy o formulace, které ČHS přiblíží možnosti být účastníkem řízení s ochranáři přírody. Neuspěl předsedův návrh na změnu stanov, kdy je potřebná 3/5většina, na vyřešení problému usnášenischopnosti VH viz.obrázek níže

Obrazek

Na závěr jednání kolem 16h bylo přijato závěrečné usnesení hlasováním a Zdeněk Hrubý končí letošní klidnou valnou hromadu svazu.

                              účastník VH ČHS za H.K.Stáří Praha a HO Shock sport Dobříš -  VencaObrazek

 

Náhledy fotografií ze složky VH ČHS 2010