Jdi na obsah Jdi na menu

   Letošní Valné hromadě svazu předcházela velká opoziční diskuze na sociálních sítích (lezec.cz), kde skupina oddílů pod hlavičkou za.transparentní.svaz vyjádřila určité požadavky k transparentnosti, komunikaci, vzdělávání... směrem na svaz. Vše probíhalo krátce před valnou hromadou a škoda, že nebylo více času na podrobnější analýzu vzniklých problémů. Týden před se mírně změnil program valné hromady a nechal se dostatečný prostor k diskuzi a k hlasování na posouzení účastníkům, což bylo dobré řešení situace.

fsc_2499.jpg

  I díky tomu byla účast letos veliká a nebál bych se říci i rekordní 62,4% (482 hlasů z 771), v ČHS je 359 oddílů (z toho 109 členských spolků) s počtem 32 991 členů. Zvyšuje se i zájem o pojištění - UNIQA 7950 členů, Trio 2993 členů. Zahájení  v 9:30 proběhlo tradičně pod taktovkou předsedy svazu Janem Bloudkem a řízení schůze se ujal předsedající Petr Resch.

fsc_2502.jpg

  Schválil se pozměněný program VH, odhlasovalo složení mandátové komise (Šramota, Homolka a Faflák), návrhové komise (Forst, Škrdlant a Novosad) a schválení Jednacího a volebního řádu Valné hromady, zprávy o plnění usnesení VH 2023 a o hospodaření v roce 2023 (Marek Klíma) a přednesena zpráva Revizní komise (Martin Mašát).

fsc_2497.jpg

  Proběhla prezentace partnerů ČHS (Jiří Oliva) a byly uděleny dva tituly Čestný člen ČHS - Jaryk Stejskal a Vladimír (Chroust) Procházka. Ze strany NSA byla představena prioritizace sportů a tabulka základního pilíře hodnocení.

fsc_2511.jpg

  Velkou změnou ve fungování svazu je nastartování nové struktury a profesionalizace (sekcí Komunikace marketing, Soutěže Indoor (Vojtěch Albrecht), Repre talent, Outdoor, Vzdělávání (Břetislav Brodský), která by řešila lepší komunikaci mezi svazem a oddíly, přístupnost k vzdělávání (finanční nároky na školení instruktorů/ lektorů/ trenérů) oproti komerčním subjektům, dopracování metodických listů a další problémy.

fsc_2527.jpg

  V diskuzi zazněl názor na návrat k něčemu podobnému co tady už v minulosti bylo tzv.krajské členění, které ale neprošlo hlasováním. Dalším bodem byla otázka investice do nemovitosti, což dává do budoucna ekonomický efekt, prošlo těsně hlasováním, ale já se zdržel.

fsc_2531.jpg

  Zajímavostí bylo hlasování o navýšení členských příspěvků u dospělých (25-65 let), který byl původně stažen z programu VH, ale v diskuzi padlo navýšení o 100Kč na 700Kč a odhlasovalo se, kdy jsem byl proti návrhu. Poté došlo k hlasování o navýšení příspěvků mládeže na 200Kč a zvýšení odměny pro mistopředsedu a členy VV a předsedu ROK.

fsc_2520.jpg

  Důležitou věcí bylo odsouhlasení úpravy Stanov ČHS, kdy jsem hlasoval pro kompromisní protinávrh, který prošel a Stanovy byly většinou přijaty.

fsc_2539.jpg

  Byl prezentován a schválen mírně ztrátový rozpočet na rok 2024 s tím, že se podaří příjmy ještě navýšit - členské příspěvky 6,5mil Kč + dotace NSA 21,5mil Kč. Dost financí pohromadě a srovnání s mojí první účastí na VH 1997 s rozpočtem jen 3 186 936,81 Kč!

fsc_2549.jpg

  Na dnešní VH jsem opět zastupoval našeho předsedu za Stáří Praha a dostal jsem pravomoce zastupovat ještě oddíl KHS Hobrdy Příbram a HK Rakovník Jih a osobně mne příjemně překvapila svojí otevřeností všech zůčastněných a řešením opravdových problémů svazu a oddílů v nich.

fsc_2500.jpg

  Jak odlišné od minuloroční diskuze s problematickou identitou svazu (názvosloví, grafickém ztvárnění loga, hesla...) Skončilo to odhlasováním Usnesení VH a bylo to časově náročné, kdy jsme se rozloučili až po 17:00h.

P.S. Další podrobnější informace o VH na - Horyinfo Petra Jandíka

svazové INFO - závěrečná verze Stanov , zápis svazu a veškeré dokumenty , celková prezentace VH ČHS , zápis z hlasování .

                                                                                                                                        účastník VH ČHS - Venca  Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky VH ČHS 2024

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář