Jdi na obsah Jdi na menu

                         Pikovická jehla  5.1.2014         

Po trpké zkušenosti z minulého roku o pokus  o "Horezdar na Jehle 2013", kdy jsem dorazil na devátou a byl až třetí v pořadí účastníků výstupu, jsem letos nikam nespěchal. Nejdříve jsem absolvoval První slanění na Holém vrchu a až den poté podnikl inspekční cestu s Aničkou na naší oddílovou skalku v Posázaví. Po rekognoskaci konstatuji - přístupová cesta východní strží už žádá nějakou tu údržbu a fixní jištění bude potřebovat také poopravit. Dlouhodobě plánované zajištění nástupu přes navigaci pomocí řetězu od řeky by zkrátilo cestu k výstupům v jižní stěně(údolka) a k bivaku. Navrhuji připravit na jaro oddílovou brigádu.

dsc_4827.jpg

   Při výstupu nepršelo, ale skála byla dosti kluzká a tak jsem použil při výstupu lehkou náhorkou přijištění pomocí friendu na prodloužené odsedávačce. Je zde opravdový klid, jen na protější straně Sázavy projde po posázavské stezce pár turistů, žádný rybář, žádný provoz na řece, jen stoupající kouř z pár komínů dává tušení lidské přítomnosti. V posledních létech se zde na Sázavě usadily(přemnožily) nutrie a nebojácně čekají na kolemjdoucí a somrují nějaký ten dlabanec.

dsc_4830.jpg

Není jednoduché zde být první, protože podle zápisu ve vrcholovce byl první letošní výstup absolvován jen pár minut po půlnoci! Asi hodnotná skála, která stojí za to tady i přespat.

                                                                                                                                                    zapsal Venca     Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky 2.slanění na Jehle 2014

Komentáře

Přehled komentářů

Pavel - Kříž

Já vím. To je ohnivý mahagon.

správce Jehly - Dobrá práce

Na fotkách a zdálky je kříž červený, ale ve skutečnosti je to mahagonová barva. Už má za sebou 7 zim a stále vypadá dobře!

Pavel,Eva - Križ.

Jak z reklamy na barvu. Těší mě že je pořád červený, neřád!