Jdi na obsah Jdi na menu

                   Slanění na Jehle s Vojtou - Hore zdar!
    Letošní novoroční návštěva oddílové skalky v Posázaví neměla ambici na prvenství a přesto se to povedlo. Nespěchali jsme se stáváním a přesto v pravé poledne vyšlo znovu HORE ZDAR 2018 na Pikovické jehle!

dsc_8306.jpg

  Dnešní lednová teplota odpovídala spíše časnému jaru, sucho, teplo a tak samotný výstup proběhl v pohodě a Vojta si pochvaloval svoji výkonnost i nabité zkušenosti za poslední lezecký rok. Příští rok už bude navázán na tom horším konci lana a já si užiji roli druholezce.

dsc_8307.jpg

  Docela mne překvapilo, že za dobu naší návštěvy zde projely čtyři žluté soupravy Regionovy (motorová jednotka 814) značící docela solidní provoz na této trati. Přístupová cesta V.strží ke kolejím po úpravě železničního svršku, kdy ten starý byl odsunut z tratě dolů se začíná znovu prošlapávat, ale další úprava schodů bude potřeba a zásoba dřeva dole v bivaku se také začíná tenčit.

dsc_8311.jpg

   Nikde v okolí neprobíhal žádný lezecký pohyb, jen nad pár chatami stoupal z komínů dým a po sólovém zdolání normálky s Vojtou jsme udělali zasloužený první letošní zápis do vrcholovky, kde už značně popsaná knížka potřebuje vyměnit. Jako místní správce jsem si vytvořil čistý lezecký hattrick v podobě tří "Hore zdar" za poslední tři roky. I ta informační tabule dole v bivaku na velkém spadlém kameni nese známky opotřebení a chystám se na její obnovení.

dsc_8315.jpg

   Po slanění V.stěny a spodní údolky následoval malý, ale hlasitý ohňostroj z navigace a návrat zpět k autu a cesta domů, kde nás čekal ten větší novoroční ohňostroj v Praze u Vltavy.

dsc_8364.jpg

 

                                                                                         zaznamenal Venca Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky 1slanění na Jehle 2018