Jdi na obsah Jdi na menu

                        Pikovická jehla 1.1.2013

Po roční přestávce jsem dostal opět nutkání zdolat vrchol Pikovické jehly jako první, nikdo se letos z oddílu nepřidal, ale přijezd do Pikovic před 10.00h k mostu už naznačoval podle zaparkovaných aut, že to bude zřejmě pozdě a nebude nám souzeno.

p1200448.jpg

Ráno se teplota pohybovala až 4° pod nulou, ale rychlé oteplování a vykukující sluníčko, udělalo sólovýstup normální cestou z náhorní strany příjemným lezeckým zážitkem. Vodní stav Sázavy byl mírně zvýšený (100cm v Nespekách), což je ideální stav splavnosti, jenže žádnou loď jsme na řece nepotkali, cesta podél řeky ráno zmrzlá, bez bahna, louka plná krtinců, jen z pár chat stoupal z komínů kouř, ale horolezců a turistů zde bylo nevídaně plno.

p1200450.jpg

Při příchodu ke skalnímu útvaru už jedna smíšená dvojka odcházela a druhá vystupovala Levou údolkou (2délky IV+) vysokohorsky pomocí dvoulanové techniky. Ještě jsem je předběhl z lehké náhorky, ale zápis ve vrcholovce byl už dnešní třetí záznam. Někdy příště.... se zpívá v známé písničce Katapultu, ale je zde hezky i první den v roce a spíše pro moji generaci platí to známé olympijské Coubertinovo životní přísloví "Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se"! 

p1200458ww.jpg

Slanění východní stěnou bylo samozřejmě mé první letošní, takže na Holáč už půjdu v úvozovkách jen na druhé, poté následoval stylový novoroční přípitek k naší oddílový skalce a několik salv kulových pum většího kalibru(45mm), které rozezvučely tiché údolí Sázavy.

p1200516.jpg

Při zpáteční cestě na břehu Sázavy jsme ještě stihli nakrmit kolonii 12 přítulných nutrií a zpátky dorazili do Prahy na novoroční projev prezidenta naší republiky. Nutno podotknout, že tento náš Nový rok patřil k těm šťastným dnům naplněným aktivním outdoor pohybem, bez všeobecné posilvestrovské potřeby si přikládat něco vlhčího na čelo. A tak to má být!

                                                                                                                                    zapsal správce Jehly -  Venca Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky 1slanění na Jehle 2013

Komentáře

Přehled komentářů

Tomáš+Lenka - Hore zdar

Ahoj, to my jsme byli ta smíšená dvojka. K jehle jsme přišli kolem osmé, s tím, že dáme tutově Hore zdar!, ale už tam lezli Horyinfo. Tak někdy příště(a dřív)

správce Pikovické jehly - Berg heil

Dozvěděl jsem se, že poslední dvě První slanění(2012, 2013) na naší Pikovické jehle ukořistil Petr Kodýtek z HO HoryInfo s kterým se tam letos i setkal.