Jdi na obsah Jdi na menu

                       Strahov 22.10.2009

Schůze OVK Praha a Střední Čechy se zúčastnilo asi 12členů (nepřijel nikdo z Kolíňáků) pod vedením našeho předsedy Karla Berndta. Provedla se kontrola minulého zápisu a probíralo se mnoho témat práce komise. Byl odsouhlasen nový správce Českého krasu Dědek J.Rozmajzl za V.Ambrože, s kterým se dohodla brigáda v Alkazaru na 28.11.09, původně plánovaná na tento víkend.

Obrazek

Další výpomoc vyslovil F.A.Mezera k přejištění Kotýzu a to na 1.11.2009 (?). Problémy jsou se zápisy provedené údržby v databázi SO, kdy řešením je vše co nepůjde zapsat ani nestandartně posílat Z.Strnadovi, který určitě sjedná nápravu. Schválilo se dokončení rozdělaného prvovýstupu v Prokopáku na Malé(Pravé) plotně nalevo od Pozice nejistá a seznámení se s novými oblastmi v okolí Kladna - Středokluky (buližník), Doksy(pískovec).

Obrazek

Dlouhodobě je neřešena problematika Šárky (správce Lukačovič), kde se nově přejišťuje(nebo nově dělají cesty?) a nevznikají k tomu žádné zápisy a vzniká více-méně chaos. Další problémovou oblastí je Tomáškárna u Srbska, kde jsou nevyjasněné statuty ochrany přírody a další okolnosti kolem vzniku výstupů. Nejdůležitějším bodem schůze bylo sepsání požadavků na materiál na rok 2010 požadovaných ze strany správců oblastí.

Obrazek

Bohužel na letošní rok není podepsána dohoda o provedené práci s ČHS a udajně i proplácení bude z důvodu nedostatku peněz kráceno. Na úplný závěr se rozhodlo, že příští schůze bude už 25.února 2010 opět v 18h v budově ČHS na Strahově. 

 

 

                                                                              správce Píkovické jehly  Venca Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář