Jdi na obsah Jdi na menu

4.10.2007 - ČSTV Strahov, zasedačka 1p.-č.209

Podzimní schůzce OVK Praha a Střední Čechy se zůčastnilo 8členů komise (necelá polovina), 1host a předseda CVK Jirka Rosol. Nedorazil opět nikdo(už po čtvrté) z regionu Český kras (správce V.Ambrož), kde se nachází často navštěvované Srbsko, Sv.Ján a další vápencové skály v okolí Prahy. Schůzi OVK zahájil její předseda Karel Berndt a jako host vystoupil Martin Vítězník z Alpinu IV, který nás seznámil s novým lezeckým útvarem na nejmenovaném místě na území Prahy. Prozradím jen, že pro nás je to na opačné straně hlavního města, škoda.

matroš k přejišťování

Příjemnější zprávou je, že se koupila nová vrtačka (už jsou dvě) a finančních prostředků (i materiálu) na práci s přejisťováním stávajícího je dostatek a zřejmě se ani nevyvyčerpají. Na příští rok jsem objednal na Dolní Posázaví borháky, slaňovací soupravu, VK..., takže po podzimní práci na kříži, vytipování a odjištění nových cest za Jehlou, začne kompletní výměna všeho jištění v oblasti Pikovické jehly.

náhorka Píkovické jehly

Aby toho nebylo málo, tak jsme se dohodli (impuls dal stále aktivní Franta Mezera, i když toho času díky otcovským povinnostem má málo) na akci v Alkazaru na 24.11.2007 v 10h pod Matterhornem. Velkou část schůze zabralo připomínkování nového statutu CVK a OVK hlavně zásluhou Libora Tvrdíka, který byl za svoji příkladnou aktivitu spravedlivě zvolen do funkce místopředsedy OVK.

Brdy

Doplnily se poslední oblasti (Skály v okolí Zbirožského zámku, Hlubočepské plotny, Slepucha u Černolic, Jindřichovka, Mrtnická skála, Borová stěna, Čertova kopyta, Solenice, Zvírotice) v našem regionu chybějícími správci skal a Franta Mezera seznámil přítomné s problémy okolo lezení (přejištění) na Kotýzu. Dále se diskutovalo o vhodnosti nových borháků na Křivoklátsku s ohledem na tradice lezení v oblasti. Nakonec bych upozornil na web svazu a databázi Skalní oblasti ČR, kde jsou nové rubriky, fotografie a přibývá stále nové množství skal a cest. Příští schůze bude 20.března 2008 v 18h opět zde na Strahově v termínu před VH ČHS.


                                                                     správce Píkovické jehly

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář