Jdi na obsah Jdi na menu

Strahov (zasedačka ČSTV 1p.) - 8.3.2007

 

   Na Významný to den - Mezinárodní den žen od 18h se konalo další setkání členů OVK pro region Praha a Střední Čechy v počtu přibližně 12 správců oblastí. Slušná testovací zařízeníúčast i když jsem postrádal Vláďu Střihouna od Kolína, zástupce z Řeže, z oblasti Kutné Hory a Malešova a nedorazil opět nikdo z regionu Český kras, kde se nachází navštěvované Srbsko, Sv.Ján a další vápencové skály v okolí Prahy. Schůzi OVK vedl její předseda Karel Berndt za přítomnosti předsedy CVK Jirky Rosola, který podával zajímavé informace z VV ČHS, o nově se tvořící databázi Skalní oblasti ČR, o dotacích, o návrzích rozpočtu VK před Valnou hromadou, která bude rozhodovat o množství přidělených prostředků na obměnu starších už nevyhovujících jištění a na matroš k nově vznikajícím cestám. Koncem března proběhne školení na Škrovádě (Slatiňany u Chrudimi) s předsedou BK V.Ťěšitelem, kterého se účastním a získám jak teoretické, tak praktické zkušenosti (stvrzené podpisem) v problematice osazování a výměny jištění apod. V diskuzi se vyjasňovala úloha OVK při schvalování nových cest (vzhledem k možnostem regionu jich nebude zřejmě moc), částečné přejištění Kotýzu (pozor na omezení lezení v době vegetace a hnízdění) Frantou Mezerou, dodávky a nákup jistících prostředků (možná i vrtačky a vrtáků), problémy při editaci v systému databáze skal...

Na závěr se dohodlo, že příští schůze bude na svátek Františka 4.října 2007 v 18h opět zde na Strahově.

 

                                                         správce Píkovické jehly

 

Komentáře

Přehled komentářů

Správce Pikovické jehly - Databáze Skalní oblasti ČR

Jako jeden z prvních odvážných správců skal jsem začal doplňovat skály a cesty(zatím jen NC) do centrálního průvodce svazu.

Správce Pikovické jehly - Lezecká frakce nezahálí!

Nových lezeckých útvarů v okolí Prahy moc není a tak se pokusím něco nového v Dolním Posázaví objevit a zanechat po sobě stopu. Láká mě ta objevitelská činnost více než nacvičování těžkých cest na Panťáku, přesto Vám přeju good climbing na Suškách a pořádně tam Petra protáhni.

Andrej - Paráda

Dík za info. Tak proto frčíš do Píkovíc. Nestarej se předsedo, že si nezalezem, NEW oblasti nalezem pak všechno přelezem, vrtačku a vrtáky od svazu my máme a v každé oblasti cesty naděláme. aŠ.