Jdi na obsah Jdi na menu

     Termín 20.dubna 2013 měl být oficiálním termínem výjezdní schůze pražské OVK spojené s brigádou ve skalách v údolí Roklice, ale na poslední chvíli se z objektivních důvodů(nedodaný matroš a nepříznivé počasí) termín přesunul na 18.května. Akceptuji to, přepisuji datum ve svém kalendáři akcí, ale dlouhodobě plánované akce se prostě doma těžko mění a proto jsem se do údolí Dolského potoka vypravil. Na konci minulého roku zde došlo ke kalamitě, částečně způsobené přírodními živly a částěčně zaviněné lidskou(horolezeckou) činností. Vše je podrobně  popsáno a náležitě okomentováno na stránkách euroclimbingu zde - Činnost Karla Běliny a druhů v Roklici a Roklice-nové cesty, věže a masivy, průvodce . Náprava všech škod bude dlouhodobější záležitostí a bude potřeba ještě mnoho pracovních víkendů.

dsc_0346.jpg

Zatím je vyklizena část lesa od Cimbuří(trempský srub) k masivu Bielatálské stěny, což je podle hrubého odhadu necelá polovina úseku k Orlímu hnízdu. Jde o náročný terén, kdy padlé(i zaklíněné) kmeny je potřeba nejdříve rozřezat a poté dopravit dolů na lesáckou stezku k odvozu. 

dsc_0402.jpg

          Doufejme, že po úsilí všech, kdo zde makají, povede k tomu, aby vztahy majitelů lesa, ochranářů a horolezců byly v dřívější rovnováze a bude možno nadále zachovat lezeckou činnost v tomto malebném údolí. 

 

                                                                                                          Venca z Posázaví   Obrazek

P.S. Všimli jste si částěčného kvalitativního pokroku v přiložených fotografiích? Zatím se s tím novým přístrojem pomalu seznamuji!

 

Náhledy fotografií ze složky Roklice 2013

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Venca - Pozor už kousají!

Už jsem si z akce přivezl první letošní klíště a šlo mi doslova po krku.

Dan - fotky

Fotky jsou fakt krásný, změna je vidět na první pohled.

Venca - Re: fotky

Díky, po technické stránce je to paráda, teď jen doladit kompozici a hlavně fotit a fotit.