Jdi na obsah Jdi na menu

Brigáda OVK na Srbsku 2008

                     Alkazar a Pupek 18.10.2008

           Brigáda OVK Praha a Střední Čechy na vápenci Českého krasu u Srbska.

Obrazek

  Sraz byl naplánován na 8 hodinu v Alkazaru a tak většina zúčastněných vyjížděla ze svých domovu zrána, ještě za tmy a přivítala nás tam hustá mlha nad Berounkou a teplota na bodu mrazu. Během dopoledne se příjemně oteplilo, jak na naší činnost, tak i k lezení zde a tak jsme zde měli i dost diváků. Sešlo se nás kolem deseti statečných, mapujících,  v jakém stavu je bezpečnost v našem regionu a kteří mají snahu a čas něco udělat pro zlepšení lezení v nejnavštěvovanější vápencové oblasti nedaleko Prahy a nejen tam.

 

Obrazek

Dokonce přijel a né poprvé i člen OVK Západní Čechy Zdeněk Vaník, autor velkého množství prvovýstupů zde v Českém krasu. Opravila se Cesta pro Janu, přejistila Tatranka, Železná hrana a částečně Gilette, Indiana Jones, Tomův nápad a pověsilo se kolem 15 slaňovacích souprav na spodním a středním patře lomu.

Obrazek

Další prací bylo osazení několika slanění na Pupku a i když i tuto akci postihlo pár nepříjemností (zaspala nám vrtačka, nedorazila pistole na tmel), vše jsme úspěšně vyřešili a udělali kus práce na které se podíleli - Libor Tvrdík, Venca Ambrož, Jirka Blecha, Pavel Honzátko, Venca Kopecký, Jarda Masner, Franta Mezera, Martin Vítězník, Zdeněk Vaník a lezec z Kladna, který mne doufám promine, že jsem si nezapamatoval jeho jméno. Poděkování všem.

 

                                                                                       správce Píkovické jehly - VencaObrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Přejištění Srbska 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Martin Tučka - prominu

pěkné stránky