Jdi na obsah Jdi na menu
Nepíše se my tento příspěvek s velkou radostí, měl to být původně optimistický profil jednoho člena lezecké frakce, autora klubové aktivity, ale život je neustálá změna a ta u něj právě nastává a tak toto bude spíše článek připomínající loučení.

Obrazek

Krátce řečeno holou větou - Dan nás na chvíli opouští! Jeho životní pouť ho na dva roky zavádí pracovně do exotické Dubaie ve Spojených arabských emirátech na břeh Perského zálivu. Pravdou je, že pár zájemců o horolezení jsem už naučil navázat se a předal pár svých zkušeností, ale nakonec stejně dezertovali někam jinam sičáci! Dva roky není dlouhá doba na změnu životního stylu i když u těch mladých člověk nikdy neví a snad u něj nehrozí nějaká konverze k dnes často vyslovovanému islámu a zůstane nadále věrný ateistickému Stáří Praha. Co nového to klubu přinese? Oddíl bude muset kooptovat nového místopředsedu klubu, klubová aktivita ztratí svého tvůrce a administrátora i když to podle nás, lze dělat korespondenčně i z Asie, ale hlavně lezecká frakce přijde o dalšího člena, který se pravidelně zůčastňoval činnosti, kterou má náš klub v názvu.

Obrazek

Co říci optimistického na závěr? Chtěl bych touto cestou Danovi poděkovat za jeho práci v našem klubu, mnoho šťastných chvil, nejen pracovních v novém prostředí a hlavně brzký návrat mezi naše řady, protože mnoho lezeckých výzev na tebe ještě čeká.

 

                                                                                                  zaznamenal  VencaObrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Venca - Exotický výlet

Vše dopadlo z různých důvodů jinak a Danův dvouletý pracovní výjezd do Arabských emirátů se smrsknul na 9-denní zájezd za teplem. Je to nepřející, ale pro většinu lidí a pro mně zvláště je to dobrá zpráva. Dane, vítej na rodné hroudě plné pískovcových věží a svěží zeleně.

Venca - Úhel pohledu

Jardo dávám ti za pravdu, že příspěvek je nevhodně melencholický i pesimistický zároveň, ale víš sám, že získat pro lezení někoho mladého, perspektivního není tak jednoduché, což je vidět ze snahy náborářů ze Stáří o zmlazení klubové základny a které se dlouhodobě nedaří. Tobě se to mluví, ty si už praktické lezení lidově řečeno pověsil na hřebíček a neztrácíš spolulezce(doufám jen na pár let), kterého jsem zasvětil do základních tajů lezení a předal mu pár svých zkušeností. Kdo my bude na stará kolena tahat cesty až u mne nastane horolezecký soumrak?

Milli - ach jo

Bude nám smutno! Ale zavidím Ti tu odvahu a možnost.

Dan - spoustu věcí mi bude chybět !!

Bohužel je tomu tak. Budu neviditelným členem klubu, aktivitu dál povedu a příspěvky zaplatím. Až se vrátím, posbírám zkušenosti v oboru, přiučím se jazyku anglickému tak budeme lézt o "stošest" páč budu lehce nadrženej :D. V Emirátech není nic víc než písek a duny, aspoň doufám, že už tam dorazily umělé stěny. Snad tohoto rozhodnutí nebudu později litovat a doufám, že dělám dobře. Kluci Vám děkuji za přání, i Vám ať všechno šlape tak jak má ! Ještě se chystám jet na festival do Teplic tak kdo chce, může se přijet se mnou rozloučit ! Čus !

Předseda - Tovarši chodili také na zkušenou

Nevím, příspěvěk je tak trochu melancholický až pesimistický, já ale Danovi věřím, že na náš klub nezanevře a po zkušenostem ve světě se k nám vrátí. Jinak, když jsem se Danem bavil ještě před tímto příspěvkem, tak jsem jeho cesty za profesním poznáním schvaloval. V dávných dobách se chodilo do světa na zkušenou a především za získáním vyšších kvalifikačních dovedností v oboru, proto Ti, Dane, přeji dobrý kolektiv, šikovné a ochotné starší spolupracovníky, kteří Ti budou předávat své zkušenosti a hlavně měj oči otevřené zejména pro obor a jen koutkem pošilhávej po ladných křivkách.

Pavel - Atˇ ti svítí

´Mládí chce poznávat ,stáří taky akorát už není tolik sil ,ale Dane jen se jukni někam do světa hodně stěstí a brzo se nám vrať !!!!!
P.S. Nezapomenˇ na pořádný zprávy co se tam děje .