Jdi na obsah Jdi na menu

                               Teplicko-adršpašské skály  

Už je to skoro deset let, když jsem tenkrát v sychravém podzimním listopadu navštívil skalní město Ostaš (Horní a Dolní labyrint) s Kočičími skalami (Sluj českých bratří), barokní kamennou kapli Hvězdu na Broumovských stěnách, Kovářovu rokli s vysokými pískovcovými věžemi a Adršpašské skály s Milencemi, Starostou a Starostovou, Homoli cukru a dalšími známými věžemi ve skalním městě.

adr-08-080.jpg

  Pamatuji si, že byla zima, solidně pršelo a promokli jsme a tak jsme vzali za vděk ubytováním v hotelu U Berků(v současnosti na prodej) a nakonec odjížděli s tím, že se sem vrátíme a trochu více to prochodíme.

dsc_6334.jpg

   V současné době jsem tak trochu pánem svého času, dny se mi střídají jak sobota s nedělí a tak nastala ta správná doba návratu. Svůj basecamp jsme vytvořili v autokempu Bučina nedaleko vstupu do Teplických skal. Prošli jsme prohlídkový okruh(členové ČHS zdarma) skalním městem po modré s výstupem na žříceninu hradu Střmen(300schodů), kolem horolezecké chaty, Chrámovek, Kance a psa a Anenským údolím přes Sibiř zpět.

dsc_6226.jpg

  Navštívili jsme zřícenimu hradu Adršpach, skalní město s Pískovnou a na kole objeli po cyklostezce(náročných 30km) celou oblast přes Dolní Adršpach, prameny Metuje, přes zaniklou osadu Johnsdorfer Saborsch, pod Čápem(786m) k zámku Bischofstein s Černým jezírkem a klesající silnicí dolů do Teplic nad Metují.

trasa-bike.jpg

  Zavzpomínal jsem na dřívější návštěvy, v současnosti je tady božský klid, ale v době konání fesťáku tady bude pěkně rušno. Při procházkách a projížďkách jsme odlovili asi 10keší, ale k lezení bohužel nedošlo z důvodu havárie vody(prasklá stoupačka) a náš sklep to odnesl a matroš byl kompletně prochcaný.

dsc_6277.jpg

 Mladej to skoro obrečel a tak jsem mu slíbil, že sem brzy vyrazíme a něco vylezeme(seslaníme), možná už na MHFF. Nepřidá se někdo?

                                                                                                                                                   zapsal  Venca Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Teplicko-adršpašské skály 2017

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Venca - Napíšu si komentář

Je to troufalé si napsat první komentář pod svůj příspěvek, ale jdu do toho! Vypadá to, že všichni z oddílu jsou zalezlí v práci nebo se imaginárně dovolenkujou na PC. Vím, že důchodci to mají s časem jednodušší, ale nevěřím, že jste někde o dovolené nebyli a něco zajímavého nezažili. Nevím, jak Vás přinutit(poprosit) k nějakému článku?! Oddílových akcí moc není, ale zkuste něco sesmolit a poslat.