Jdi na obsah Jdi na menu

         Srbsko 30.3.2008 - lezecká frakce Pexeso, Dan, Venca, Andrej
Pro mne a pro Pexesa s Danem začala letošní první návštěva (Andrej už zde lezl) vápencových skal Českého Krasu tradičně na srbské Plotně. Dan, zde i s námi byl poprvé a tak jsem mu chtěl ukázat co nejvíce místních sektorů. Cesty jsou zde už značně oklouzané a tak jsme to tam po 3cestách (S.C,Direttissima, Hořovická) opustili a přejeli ke hřišti. 

Obrazek

 Plotna před Srbskem

Všude samí turisti, horolezci, kolaři, psi...! Cestou do Alkazaru jsme potkali pod Blážinou stěnou Andreje s kamarádem Standou jak buší na těžších cestách. A to nebylo vše, ještě jsem pozdravil u Vlastiny stěny Mílu Pletánka, u Stěny kotlů Frantu Algenu Mezeru a v Alkazaru dokonce zástupce Akademického klubu s kterým jsem společně v sobotu prožíval dění na VH ČHS. Při hovoru došlo i na loňské Vysoké Tatry a Teryho chatu, kde se setkali s Pavlem Němečkem (mladej ze Stáří), který zde s M.L. pruboval Hokejku v záp.Lomničáku. Jó, horolezecký svět je malý! V lomu bylo dole dost plno a tak jsme začali na střední galérii Premiérou, Cestou kamarádů za velkou louží a nahoře jsme objevili novou cestu s 3 jištěními a hned se pustili do OS (Flash) přelezu. Dobrá, sice kratší, ale hlavně neoklouzaná cesta. Na závěr jsme vylezli nově přejištěnou (6bh) Jižní hranu a zakončili lezení slaněním první délky J.hrany a začalo nekompromisní rozdělování lezeckého matroše. 

Obrazek

 lom Alkazar z horní galérie

 Na zpáteční cestě pod Blážou ještě tvrdě Andrej trénoval na Rekreační cestě za ne rekreační obtížnost 7+. Vzhledem k posunu času na letní jsme ještě za světla dorazili v pohodě do svých domovů se připravit na úterní lezení a schůzi k Liborovi do Mamuta. Na závěr bych chtěl ostatní informovat, že na stránkách vzniklo nové menu o informacích o počasí v režii klubového meteorologa. I tuto lezeckou akci shora řídil (z CHMU) a bylo to ke spokojenosti všech zůčastněných.

                                                                                                                                                zapsal VencaObrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Srbsko 3 - 2008

Komentáře

Přehled komentářů

Andrej - Dane,

máš pěkné tričko. Jak jsi k němu přišel? aŠ.

Andrej - Chválihodné

S Algenou jsem se potkal v kotli. Skoušeli Řeporije, pro mne hóóóódně hnusny 7+. Udělal cesty na Kotýzu. Prý to přímo co jsem lezl za 8. Myslím, že jsme si nerozuměli. Můj traverz doprava ke slaňáku snad další varianta. S Mílou jsme taky pokecali. Rekreační opravdu nebyla rekreační. Nakonec pustila. Zkuste to. Gut climbink. aŠ.