Jdi na obsah Jdi na menu

        bývalý lom u Přílep zvaný Přílepská skála (418m n.m.) - 13.5.2007

Nachází se pár kilometrů za Rakovníkem (60km od Prahy po karlovarské) a jedná se o bývalý pískovcový lom, požívající statut přírodní památky. Lezení v masivech do výšky až 12m je povoleno celoročně a leze se i s magnéziem a cest je zde kolem 100.

masivy skal

 Jištění v nejhodnotnějším sektoru zvaném příznačně "BIG WALL" odpovídá součastnému trendu (i když je různorodé - kruhy,borháky, nýty i skoby), ale jinde je nutno občas něco založit. Klasifikace obtížnosti je poměrně tvrdší a i lehčí cesty (za 4+) bez jištění mohou být zajímavé a Pexeso by o tom mohl něco napsat. Je potřeba si dávat pozor na nepříjemné dolezy do hlíny a kamení a hledat cestu dolů u posledního jištění. Naše putování sem začalo ráno na internetu u Andreje a proto příjezd těsně ke skalám proběhl bez větších obtíží.

Andrej na Lowiho hraně

 Obtížnosti cest na nástupech jsou značeny barvou, takže výběr byl jednoznačný a po příchodu mladých místních lezců jsme názorně viděli co se zde převážně leze - největší borec to vytáhne a pak zbytek nacvičuje 8+ s horním lanem. My jsme tahali cesty na OS (PP) a Andrej na závěr, když už nás sluníčko řádně vycucalo nastoupil do "Dobrých časů" za 7 a jen pidijednodírka (u něho na malíček) nad třetím nejtem u velké díry mu znemožnila dokončení výstupu.

Andrej v Dobrých časech

Povedenou oddílovou akci v sestavě Andrej, Věra, Klárka, Andreja, Pexeso a Venca jsme zakončili návštěvou v restauraci s příznačným jménem "U Lípy" v Krušovicích.

                                                                                                                 nejmenovaný účastník zájezdu Obrazek

 P.S. Pro pamětníky zaniklého horolezeckého oddílu Mládí Praha 9 - Vysočany přidávám nostalgickou vzpomínku na stejnojmenou restauraci na bývalém náměstí Milicí (dnes OSN) a na ní umístěnou agitační vývěsku oddílu. Kde je jí konec, nic už neplatí, jen Stáří Praha to přežilo!

 

Náhledy fotografií ze složky Přílepská skála

Komentáře

Přehled komentářů

soukromej detektiv - O pididirce

Tak tady to máte přímo - http://lezec.cz/cesta.php?key=1111

doktor ze Stáří - Pidijednodírky jsou svině!

Přeji rychlou a uspěšnou rekonvalescenci a návrat mezi lezeckou elitu klubu. Ještě štěstí, že na mne ty dírky nejdou a jsem proti nim imuní. Chtělo to si dát místo tlačenky "U Lípy" malík k ledu.

Andrej - Pidijednodírka

Otok,hematom, bolestivost DIP kloubu malíku. RTG: drobná abrupce baze dist. článku bez dislokace: sádrová dlaha: elevace, led, klid. aŠ.