Jdi na obsah Jdi na menu

                          Velká akce na Polinku
       Tato oddílová akce Stáří Praha, jako většina předcházejících, vznikala na schůzi klubu, tentokráte na Gutovce, kde jsme se minulý týden sešli ve značném lezeckém zastoupení a naším prvotním nápadem byla návštěva vltavské žuly na Rovišti. Dalším návrhem bylo vzdálenější Polinko, kde z nás lezl jen Andrej a ten ho doporučil a tak lezecký terén na jednodenní akci byl na světě a mohlo se plánovat.

Obrazek

Vyráželo se z Prahy brzy ráno a tak jsme se do bývalého lomu na Polínském vrchu (684m), kde F.A.Mezera pořádá známou akci Polínský pes, dostavili jako první a obsadili jsme nejlepší místa k sezení a ležení u ohniště. Naše zastoupení bylo - Kamzík, Dan, Venca, Eva, Pinda, Pexeso, Jana, Štika, Věra, Klárka, Andrej. Vyplatilo se přivstat, protože později dorazilo hodně plzeňáků (se známých Zalabák, Košař, O.Heim...) a na louce basecampu bylo plno, ale cest je zde na sedm desítek, takže jsme se v pohodě rozptýlili.

Obrazek

Staronová oblast v Západních Čechách (v 70.letech se zde skobovalo) byla v tomto století očištěna, osazena nýty a slaň.řetězy, materiálem je rula a převažuje lezení po spárách do výšky až 20m. Každá lezecká dvojka si vybrala cesty z pěkně zpracovaného průvodce od P.Jandíka (Horyinfo), podle své výkonnosti a chuti, ale nejvíce výstupů a nejvyšší obtížnosti vylezli bezpochyby Andrej se Štikou. Celý den nás doprovázelo pěkné slunečné počasí předpovězené naším předsedou, opékaly se vuřty a klobásky a došlo i na návštěvu stylové Stodoly v obci Polinka, která rozhodně patří k návštěvě této lezecké lokality.

Obrazek

Jen tak namátkou uvedu některé naše výstupy v amfiteátru (zl.) - Krajní cesta, Ztrhané matky, Čuňárna, Zlaté údolí, Zdenčina, Cesta přátel žehu, Cesta káňat, Bong bong, Aprílová cesta, Na to se napijem, Cyklomise, Pitný režim, Stan v pohybu, Péčko, Gambrinus, Blue Bery Hil, Na ostro...  Jen více takových akcí, kde se sejde celá lezecká frakce klubu a společně si zalezem.

                                                                                                                                                   zapsal VencaObrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Polínský vrch 2009

Komentáře

Přehled komentářů

andrej - Jardo,

dík za počasí. Snad si všichni dobře zalezli. aš.