Jdi na obsah Jdi na menu

Po Posledním slanění 2008

Tento můj příspěvek berte jen jako doplnění toho co jsme ještě zažili v pondělí a v úterý po Posledním slanění v Jizerkách.

Obrazek

 Začnu ještě nedělí , kdy jsme dopoledne zajeli do Ferdinandova a navštívili Zahradní stěnu a její spodní plotny. Lezla se první délka Zahradní cesty, spodek Jizerský melty a plotna s dvěma kruhy vlevo.  Počasí nám přálo, zalezli jsme si, což se nadá říci o dalších dvou  nadcházejících dnech.

Obrazek

Po návratu jsme byli vzorově obslouženi nedělním obědem na chatě a šli to spláchnout k Obřímu sudu, kde nám ale obsluha nabídla lahvový pivo, což nás přimělo k odchodu a cestě k Zelenému stromu dolů do Libverdy. Druhý den jsme naplánovali výpravu do Německa do lezecké oblasti Konigshaim v sestavě Franta M, Mili, Dan, Venca a Borynka.

Obrazek

  Cesta míří z Libverdy na Frýdlant a dále přes česko-polský (nyní již symbolický) přechod Habartice - Zawidów směrem do polského Zgorzelece a následně německého Görlitzu (nechte se zmýlit, je to jedno a totéž město jen rozdělené polsko-německými hranicemi, které se na polské straně jmenuje Zgorzelec a na německé straně Görlitz - pozn. místního starousedlíka). V Görlitzu odbočujeme směrem na severozápad, kde nás silnice přivedla k bývalým žulovým lomům na kopci Hochstein (405m), které jsou zatopeny a tak dost lezeckých cest začíná slaněním k nástupům. Zajímavé, zvláště v létě, kdy lze lezení spojit s koupáním. Podle plánku, který jsme měli k dispozici, jsme dost  orientačně bloudili a v mírném, ale vytrvalém dešti jsme nakonec skončili v místní osvěžovně, kde jsme pustili pár evropských findíků. Podařilo se nám identifikovat lom Paradies, Kolosseum, Elysium, Nirwana...

Obrazek

Na úterý jsme chtěli cestou domů zastavit v Oldřichovském sedle, zajít ke Zvonu a ukázat mladejm vrcholek nejkrásnější věže Jizerek, vylézt S cestu, ale počasí rozhodlo jinak a tak jsme zatroubili k návratu domů. Co říci na závěr akce? Budu se opakovat, ale platí to každoročně a je jedno která politická strana nám zrovna vládne a to je na tom zavazující - ať se za rok zase všichni ve zdraví na Libverdě sejdem!

                                                                                                                                    Venca  Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Konigshain

Komentáře

Přehled komentářů

Jarda - Čtyři z tanku a pes

Venco, nějak jsi zapomněl na ostatní, to je na Andreu se synem Martinem a na mne. Ale to je asi na další příspěvek, který by se mohl jmenovat "Jak v jizerskohorských podmínkách funguje autoservis soukromníka neb patálie s klínovým řemenem na Ford Siestu". Nevím, nevím, jestli by byla taková ochota v pražských podmínkách?????