Jdi na obsah Jdi na menu

          Peilstein 21-22.7.07 - Andrej, Kamzík, Pexeso a Venca 

Říká se "konec dobrý všechno dobrý", ale ten začátek naší lezecký akce opravdu dobrý nebyl. Trochu jsme na to od Andreje už zvyklí z minula, ale tentokrát to přehnal a padala taková silná slova, jako - bylo to naposled! Pršelo a my čekali.

Andrej na občanku

No, nakonec se odjelo a vše bylo zapomenuto v návalu pěkných zážitků z lezení a prožitků úspěšné víkendové akce. Z Prahy je to přes Znojmo asi 350km (po dálnici přes Vídeň) a tak už jsme v poledne osahávali nástupy prvních cest v sektoru Vegetarierwand (Direkte Vegetarierkante, Fangstob), kde jsme byli už před dvěma lety.

lezci ze Stáří

Počasí jsme měli nasmlouvané s naším klubovým meteorologem Jardou a tak jsme vybírali cesty nejen podle našich lezeckých možností, ale i ty, co ležely ve stínu. Dík za meteorologickou podporu z domoviny, ty SMS-zprávy ti fakt vyšly. Lezecké odpoledne jsme zakončili na Fankenwandu (Paulasteig...) a večer už odpočívali v příjemném campu s názvem Paradise Garden (24éček za 4osoby, stan i auto) a poslouchali místní kapelu a její hity.

base camp Paradise

Druhý den lezení jsme začali tam, kde jsme v sobotu končili (Scheib an Paula, pilíř vlevo až na Direkte Alpinakante, Verdauungsspaziergang), ale počasí se kazilo a poslední výstup na věž Cimone už provázel silný nárazový vítr. Ňák nám ta ruční spára v převisu nesedla. Končíme.

Verdauungsspaziergang 7-

Pár základních informací o oblasti Peilstein - velká lezecká oblast s přibližně 600 cestami. Všechny jsou perfektně odjištěny (lepené borháky). Lezení hlavně po lištách a dírkách. Samotné skály se táhnou v pásu dlouhém asi 800 m a jejich výška je 20 - 75 m.

Matterhorn

Oblast je rozdělena na 25 samostatných útvarů. Ač se jedná o vápencovou hodně frekventovanou oblast, cesty nejsou moc oklouzané. Vápenec je krásně drsný a dobře drží na tření. Svoji cestu si zde najde každý, jak uplný začátečník v lezení (a jsou odjištěné i 1+), tak výkonnostní lezec atakující nejvyšší stupně obtížnosti (např.11).

Pexeso v Obere Stosserwand 5+

Jestli se můžu vyjádřit nakonec za všechny zůčastněné, tak určitě to není naše poslední akce zde a rádi se sem budem vracet. Very good climbing!

                                                                                                                                      za lezeckou frakci Venca Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Peilstein 2007