Jdi na obsah Jdi na menu

Ortler 2008

Některé příspěvky z oddílových akcí se nepodaří hned tak rychle dát na papír a potřebují svůj čas zrání a přeji jim, aby to bylo podobné jako z vínem, čím starší tím lepší. Pavel s Andrejem, kteří před pár lety působili lezecky v Americe a lezli i na známý "El Capitan" v Yosemitském údolí by o tom mohli vyprávět (a napsat) a možná ukázat i ty kilometry natočeného materiálu na kameře. Pavel to možná ještě stříhá. Tento článek a já se to nestydím odpovědně říct i mojí vinou má  párměsíční zpoždění. Toliko k předmluvě a může začít příspěvek o úspěšné akci na italský vrchol Ortler na kterém jsme už působili začátkem 90.let minulého století.

                                                                                                                               VencaObrazek

                 Hintergrat na Ortler 21-23.6.2008

Tak to dopadlo, jak to dopadlo. Místo severního Wildu, nakonec Hintergrat na Ortler. Šest lidí, tři lana, těžký krysy na zádech, vyzbrojení předpovědí od našeho nového předsedy (móóóc blahopřeji). Asi po jedenácti hodinách výstupu, jsme já a Kamzík sundali své pytle rozvěšený po normálce.

Obrazek

 Co předcházelo? Noc na chatě v oranžovém povlečení a s budíčkem v 3:30, to vše v ceně 15,50 eur. Pak začátek hřebene pohoda, jenže s přibývající výškou hřebínek přiostřoval. Ačkoliv se stydím, musím to přiznat, použil jsem lana nejen na jištění.

No nebudu to zdržovat, někdy po třetí hodině, si konečně připíjíme Kamzíkovou hruškovicí a mojí Tesco whisky.

 

Obrazek

Šance že by se dalo sestoupit na Payerku a dát si pivko, jsou mizivé a tak bereme za vděk plechovkou na bivakování. Ráno ještě sledujeme českou dvojku probíjející se severní stěnou a mizíme dolů. Hřebínek vhledem tomu jak byl oklouzaný, nám dal docela zabrat. Nakonec jsme se přece jen doštrachali na Payerku a za pár hodin i k autu.

 

                                                                                                                                            Petr

 

P.S. říká se: "konec dobrej, všechno dobrý" a další článek o této akci už se tvoří a Kamzík na něm intenzivně pracuje.

 

Náhledy fotografií ze složky Ortler 2008

Komentáře

Přehled komentářů

Jarda - Meteorologické zabezpečení

Předem děkuji za dodatečné blahopřání k předsednictví, ke kterému jsem se po létech vrátil. Jinak po shlédnutí fotek na posledních schůzích jsem rád, že moje informace o počasí snad byly alespoň malinko ku prospěchu. Myslím si, že i poslané SMS zprávy vám přidali na klidu a že jste nemuseli lézt, ale především sestupovat pod tlakem zhoršujícího se počasí. Ještě jednou vám dodatečně přeju k dosažení vrcholu a na poměry našeho klubu k hodnotnému sportovnímu úspěchu. Neleze se jenom pro výkony, ale i pro radost.