Jdi na obsah Jdi na menu

           ORTLER 16.- 22.6.2007 Kamzík, Petr, Sukino a Venca

Letošní alpská akce našeho klubu se rodí v potížích, kdy opět nevychází kvůli počasí útok na švýcarský Matterhorn, ale náhradní řešení navržené na poslední chvíli Kamzíkem, předčilo naše očekávání a užíváme si.

pohled z hřebene na Konigspitze a Ortler

Byla to akce se vším všudy co k tomu patří - pražící slunce znetvořující naše obličeje

i toho sněhu bylo akorát

kroupy a bouřka při sestupu, noční mráz ve stanu testující kvalitu našich spacáků (Prima v Polarguardu je prima)

brodění ledovcové říčky

naboso brodění ledovcové říčky, spaní v bivacco Meneghello na hřebenu

vrcholový kříž na Konigspitzu

relativně rychlý výstup na Konigspitze (3859m)

kolmá stěnka s řetězem

s těžkými batohy neméně těžké lezení hřebínku Rca.S.Caterina

slanění bez slaňáků

dramatické slanění hřebene nad Colle Vioz

Nakonec pár rad pro ostatní - chce to na hřebenovku objednat solidní počasí, mít příhodné sněhové podmínky a být neobyčejně rychlí. V průvodci Ortler vyd.Alpy-1991 jsme úsek z Biv.Meneghello na sedlo pod M.Vioz v pohodě natáhli na dvojnásobek udávaného času, ale stálo to zato.

a nakonec zůčastnění členové H.K.Stáří Praha

 na závěr

 

                                                                                                            zapsal Venca  Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Ortler 2007

Komentáře

Přehled komentářů

Venca - Fotky z akce

Včera jsem dostal část(zkušební várka) fotek z fotolabu a musím říct, že nejsou vůbec špatné. Účastníci akce, podařilo se vám spustit to barevný CD Emgeton? Jestliže ano (Petr to nespustil), dejte mi seznam fotek (Email, návštěvní kniha klubu na home), které chcete udělat a já to zařídím.

Andrej - Kterej Petr mele

a nepochopil komentář. Přečti si ho ještě vícekrát a doufám, že budeš mít radost, kterou ti nechci brát. Právě naopak. aŠ.

Petr - No hlavně že nás to baví!!!

Myslím že by tohle měl dělat člověk hlavně pro radost a svůj dobrý pocit a já si připadám opravdu jak dospělej, když mám cepín v ruce a na nohách mačky. Je mi jasný, že nepřepíšu historii horolezectví, ale co si budem namlouvat ty taky ne. Když se Andreji koukneš třeba v Labáku, tak zjistíš, že sedmy dneska leze kde kdo, i když já na ně nemám. Pokud uděláš chybu ty, tak se trošku potlučeš, nebo si zlomíš malíček, večer budeš vytočenej a seřveš děti. Když ji udělám já a zachovám chladnou hlavu, stihnu napsat cestou dolu rodině sms a rozloučit se. Dopřej mi prosím tedy radost z výstupu a užívej si tu svou.

Venca - Je naživu a co malík!

Andreji, už jsem myslel, že ti odešlo PC, když tu naší akci nekomunikuješ. Neříkám, že jsme tam prováděli nějaké extrémní alpské lezení, ale žádná turistická procházka to rozhodně nebyla, jak se to snažíš naznačit. Asfaltku tak můžou "tajně" natáhnout do Alkazaru, ale ve Švýcarsku na Matterhorn to nehrozí, ti nepovolí ani jízdu spalovacím motorům do Zermattu!

Andrej - Turisti

... aspoň někam vyrazili. Ale proč ne? Taky mám rád přírodu. Petr na takovým šutru v takové výšce a turistiském terénu, v takové křeči? Já nežeru spíš doplňuju B. Jo a Sukino je docela odvážnej, to já bych spíš šlapal po rozžhaveným uhlí. Když už jste tak aklimatizovaní, tak honem rychle na Matterhorn než vám tam udělaj asfaltku. Držím palce. aŠ.