Jdi na obsah Jdi na menu

              Divoká Šárka - Žabák   14.1.07, Pexeso a Venca

Pexeso ve Velké poštolce     Neděle bude lepší, pravil náš oddílový meteroolog na schůzi klubu a tak jsme ho poslechli a vyrazili za lezením na okraj Prahy do Divoké Šárky, kde jsem já byl naposledy v roce 1999 s HonzouM. Ráno pršelo jako z konve, ale po krátké zastávce v restauračce pod Dívčím skokem se to roztrhalo a skály na Žabáku rychle oschly a zalilo je sluníčko, které dovolilo lézt i v krátkém rukávu. Kdo by řekl, že je polovina ledna a my plánovali spíše lezení ledů v komíně na Mařence. Zkrátka vše se mění a globální oteplování je na pochodu! Začali jsme na dolní galérii, kde jsme kupodivu nebyli samotní, zleva od JZ hrany k Opičí stěnce. Výlez cest na rampu končil vánočně ozdobenou borovičkou a funguje i vrcholová knížka a slaňovací oko. Je vidět, že i tady majíVenca u vyzdobené borovičky správce skal (Peter Lukačovič - Davys klub Praha). Střední lehčí část jsme expedičně překonali v pohorách a nahoře přelezli pár cest na vrcholové pyramidě. Náš další plán na přelezení hřebene Brenty, která se v tu dobu už halila do stínu, nevyšel a nahradilo ho závěrečné pohostinství. Počasí na tuto roční dobu nevídané, lezení přeje a jen ten den by to chtělo natáhnout, nebo si brát sebou čelovky.

 

                                                                                                                                      zapsal Venca Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Divoká Šárka - leden 2007

Komentáře

Přehled komentářů

Venca - Konec sezóny!

S tím kočárkem a mladejma to nebylo plesknutí do H2O, když jsme šli ze SmíchOFFky, tak o tom oni začali dobrovolně mluvit a rozvádět to. Na druhou stranu od jejich plánů ke skutkům je dost daleko a tak dřív porostou mobily na banánech.

Andrej - Rozlézaní?

Až na mobilech porostou banány. Dík za článek a foto. Vyrazej tam někdy? Na procházku? S kočárkem? aŠ.

trenér H.K.Stáří Praha - Aktivity lezecké frakce

Musím informovat členskou základnu, že o víkendu proběhla na vápně na Srbsku další lezecká aktivita v podání Andreje s Petrem. Lezli na Blážině stěně Mobilis in mobili 7+, v Alkazaru na středním patře Yoko-Ono 6+, X-ray 6+ a další... Pavle a Martine na čem(a kdy) se budete letos rozlézat vy, nebo si radši pořídíte kočárky na vyjížďky do parku?