Jdi na obsah Jdi na menu

            Dan a Venca na skalách v okolí Kutné Hory

ObrazekTento můj příspěvek bych započal slovem klasika Vančury z Rozmarného léta: "Tento způsob léta, děl vposled, odvraceje se od přístroje Celsiova, zdá se mi poněkud nešťastným". Při nejvýznamnější akci klubu tj. Poslední slanění na Libverdě se doslova čerti ženili a napadl sníh a tedˇ prozměnu padají teplotní rekordy a listopad je srážkově podnormální. Nemá to ten náš předseda v práci jednoduché, když si to počasí dělá takové to ne-vypočítatelnosti, ale my horolezci se tomu v pohodě přizpůsobíme a já osobně jsem si aspoň splnil povinnost posledního slanění v přírodě. Nejdříve jsme uvažovali o návštěvě pískovce u Hodkovic (volné), ale na webu Skalní oblasti ČR jsou od 1.11.2009 do 31.3.2010 dočasně zavřeny a bylo rozhodnuto. Jede se k Malešovu.  Autem jsme dojeli až dolů k Vrchlici (zákaz vjezdu s dodatkovou cedulí, opravňující místní k vjezdu) a zaparkovali za novou cedulí zákaz zastavení. Docela dost prohřešků proti pravidlům silničního provozu! Na plotně Hlavní stěny jsme začali někde uprostřed (Mechovka?) a střídavě lezli cestu vedle cesty až vlevo k hladké plotně s kruhem (Šerif?). Topo stěny už sháním 5let a ani domácí kutnohoráci (správce Petr Mundil, člen OVK) mi nic neposkytli a tak se cvaká to co je po ruce. A je to zajištěno lepenými borháky a vrtanými nýty opravdu perfektně, takže morál klidně můžete zapomenout i doma. Příjemné lezení nám narušilo jen policejní auto, které kolem manifestačně projelo (musel jsem trochu uhnout ke stěně), kousek dále se otočilo a bez zastavení pokračovalo dál. Po čtvrté hodině odpolední jsme lezení zanechali, protože soumrak se přiblížil a my vyrazili k cestě do Prahy. Oproti dubnovému lezení zde s Pexesem jsme měli stěnu skoro samy pro sebe a těch turistů, cyklistů a chatařů zde bylo tak akorát. Podzimní pohoda.

                                                                                                                                                         Venca Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Kutná Hora 2009

Komentáře

Přehled komentářů

L+P+Š+J+P - Kutná hora

Ahoj ,taky se nám líbí v Kutný hoře,krasný plotýnky, Jana to moc,moc chválí a ještě když to na člověka příjde ,tak je to tam alespoň nějak vyřešený ,to říkám já .Jinak se to asi nikde neřeší .
Venco když takhle někam pádíte ,tak dejte vědět ,je možný ,že policejní auto by mělo víc práce .Teď jsme občas na stěně a když se ještě takhle pěkně dá jed do přírody možná by to s námi klaplo .Moc hezkej článek ,ale to jsou všechny .Mějte se zdraví Náchod