Jdi na obsah Jdi na menu

Konečně na Kobyle

            Příhrazská Kobyla - Německá cesta VIIb

traverz ručkováním v dírách  Jako nejstarší aktivní člen H.K.Stáří (35 let na skalách) a jako poslední z lezecké frakce klubu jsem si splnil svůj lezecký sen a vystoupal na Kobylu. Vzhledem k mé součastné výkonnosti, která se po padesátém roce mého života už nedá zvyšovat a pouze se nějak udržuje, to považuji za úspěch i když styl výstupu ustoupil do pozadí před cílem dostoupit vrcholu této impozantní skály. Náhradní akce za Píkovickou jehlu stála za to a za součastnou lezeckou jedničkou klubu Andrejem jsem to dotáhl až na svůj vrchol. 

                        

                                                                                                                                                      Venca   Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Příhrazy Kobyla 2006

Komentáře

Přehled komentářů

Venca - Konec "šulínů" v Čechách

Utínám vkládání komentářů na toto plitké téma, které vzniklo přidáním jednoho bezvýznamného slova kdesi v textu příspěvku.

Andrej - W Šulin

W Šuline, už si nevíš co vymyslet. aŠ.

Venca - aŠ.

Andreji, nejde o žádný adrenalin, ale o tvoji podpisovou zkratku. Ta je aŠ a tak to vypadá, na Andreje Šulina.

Andrej - Adrenalin

Takže adrenalin je nakonec takovej šulin. Myslel jsem si, že máš trošinku vyšší IQ. aŠ.

Venca - a.Šulin

Ty jseš "And..šuline" ještě mladej, mi skorosenióři co si už moc nepamatujem, tak cesty, které máme za sebou před více lety, tak můžem považovat znovu jako OS přelezy.

Andrej - "W" šulin

Je vidět, že OS té cesty už v životě nemůžeš dát. Můžeš dát tak jěště SP. "W" čti anglicky, když to nebudeš umět přeložit, tak si vem tlumočníka. aŠ.

Venca - Mi si asi nerozumíme.

Andreji, Mézlovka (Mézlova cesta) za VI (3kruhy) na Maják (1944 - Z.Mézl a Čabelka) je pohodová klasika, kterou jsem lezl(vyváděl) 25.9.1993 s Pexesem a Jogínem; a podruhé 24.4.1999 s Pexesem na oddílových akcích H.K. Tak nevím na co koukat, šuline!

Andrej - Natoč to!

Nesólista poleze Mézlovku OS. Dej předem vědět. Držím ti palce a je dobře, že tvůj krevní tlak se nezvyšuje (rapidně). NATOČÍM TO. aŠ.

Venca - Nejsem sólista!

Já tě nikam neženu, jen ti dávám příklad. Mně osobně sóla nikdy moc nebrali a za tvoji nabídku ti děkuji, ale neakceptuji ji. Mně stačí, když jsem se dostal na Kobylu a Mézlovku si dám OS a svoje hormony si ukočíruji sám.

Andrej - Dělá in. a používa chemii

Že mne ženeš takhle na Kápla? To je pro mne o 2 stupně rozdíl. Proto Ti navrhuju sólo Mezlovky. Myslím, že je pro tebe asi o 2 stupinky ...Můj adrenalin bude v pohodě, ale tvoje hormony v p..... aŠ.

Venca - Adrenalin je chemie

Andreji, pochybuji jestli vůbec víš co to adrenalin je! Přečtením článku (i sebelíp napsanýho) můžeš získat tak motivaci, ale pro adrenalin musíš udělat víc. Asi máš velkou představivost z čtení, ale zkus si sólo údolního Kápla a poznáš co je adrenalin. Vysoká teplota při lezení může ubírat fyzických sil, ale při lezení v Gronsku, Aljašce či v Patagonii, kde je i -30° mají lezci stejné(ne-li větší) adrenalinové pocity, jako na písku ve Státech.

Andrej - Lezení na písku ve Státech

Přečtěte si na lezci o lezení na písku ve Státech a pozvedněte svůj adrenalin. Nebudu se rozepisovat, ale tak vysokej tep jsem na Kobyle neměl i když bylo kolem 30'. aŠ.