Jdi na obsah Jdi na menu

Hrubá Skála 2008

                              Český ráj - Sedmihorky  21.6.08
  V letošním roce vyjíždíme už podruhé na písek Českého ráje a využíváme příhodného počasí (první červnová zelená tj. Skály suché, lezení povoleno! na stránkách hruboskalsko.cz), které nám se solidní pravděpodobností ordinuje náš klubový meteorolog. Po Drábkách je to oblast Hrubé Skály, konkrétně camp Sedmihorky, kde už jsme jako oddíl prožili pár podařených lezeckých akcí, které pořádal ještě Jogín.

 Obrazek

Vzpomínám na důstojné oslavy 100let českého horolezectví zde v roce 1997 s předsedou Křižákem a i poslední oddílová návštěva zde nese datum minulého století. Od té doby v campu přibylo pár občerstvovacích budov, jinak vše při starém, ale překvapilo  velké množství stanů vzadu na louce. Pískovcové věže jsou stále na stejném místě i když z některých občas něco odpadne, ale klasické cesty se stále dají lézt a lezců docela dost.

 Obrazek

Sraz jsme měli až zde v 10h na parkovišti a začali oddílovou akci osvěžením postupovým Gečkem. Směr do skal jsme nasadili dobře i když do oblast Majáku nás Pexeso vedl ne nejkratší cestou a zřejmě my chtěl oplatit naši turistiku v kopřivách při hledání Čínské věžičky na Drábských světničkách. Lezla se Mézlova cesta na Maják a Údolní stěna na Blatník v trojicích postupově, takže nám to chvíli trvalo, ale jináč pískovcová pohoda. 

Obrazek

Nic pro výkonnostní lezce typu Andreje, i když jeho zápis jsme ve vrcholovce společně s PavlemN a MartinemL identifikovali, pouze mne tam chybělo slovo sólo. Dan, ten nejmladší a zde poprvé, Honza, ten co bude mít příští rok lezecký průkaz svazu zadarmo a starší z frakce 115 a já, ten mladší z frakce 115, ale taky už něco pamatující byla první trojka a druhá, která si zde užívala víkendu do něděle lezla v sestavě Pexeso, Jana a Pavel. Dokonce Dana zde navštívili jeho rodiče, aby ho viděli při lezení a přesvědčili se na vlastní oči s kým to vlastně jezdí na skály a tak jsme měli při lezení i diváckou kulisu a něco natočili i na kameru. 

Obrazek

Na závěr sobotního dne jsme zavítali na občerstvení ke koupališti, kde se vesele grilovalo a připravoval se večerní koncert nějakého bigboše. Jó, to bylo potom v campu asi veselo! Lezecká frakce 115 s Danem (líbí se mi příhodné pojmenování "naředěná frakce") končí a odjíždí směr Praha. O další pokračování víkendu vím jen to, že bylo strašný vedro i na severní stěny a Pexeso po mnoha letech sundal pytel z Galeona a pak lezli něco neznámého na Cikána.

                                                                                                                                                      zapsal VencaObrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Hrubá Skála 2008