Jdi na obsah Jdi na menu

                     nově otevřená Gutovka 22.7.08
  Umělá stěna Gutovka změnila majitele (společnost Taiko), provozovatel zůstal, upravilo se okolí, vzniklo zázemí v podobě převlékárny, sprch, toalet a občerstvení, ale samotná betonová struktura stěny je stále stejná a zůstalo i pár cest z milulého roku.

Obrazek

Na začátek nám trochu sprchlo a tak nás zde opravdu bylo jen pár nadšenců a bylo z čeho vybírat. Pexeso, Pavel a Jana byla první skupina, která zde začala s lezením po šesté a Dan a Venca, kteří až po osmé. Dost jsem fotil a ztratil lezecký čas předáváním agendy klubu novému předsedovi.

Obrazek

Takže ode dneška už má veškeré kompetence na svých bedrech Jarda Rosa. Chtěli jsme, vzhledem k pokročilé době, trochu ukecat vstupné, ale nic z toho nebylo i z toho důvodu, že provozovatel Venca Malina byl přítomen. Spodní, převislá část je na rozdíl od horní, náhorní, osazena expreskami a večer při osvětlení jde o zajímavé lezení.

Obrazek

Má to svoji atmosféru, jde o kompromis mezi klasickou překližkou v hale, které se v létě nedají vyvětrat a lezením v přírodě, kam je třeba ve všední den z Prahy daleko. I když umělé stěny moc nemusím, tak sem s chutí občas zajdu a všem vřele doporučuji.

                                                                                                                                                 zapsal VencaObrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Gutovka 2008

Komentáře

Přehled komentářů

Petr - že by Jehla

Příští týden mám pondělí – úterý volno. Nemám se zastavit? Budu mít kluka, můžeme něco vylézt, nebo přejistit, to je jedno.

Venca - Zestárli jsme...

Máš pravdu, nelenil jsem a sáhl do svého deníčku - 1.5.1995 akce Stáří- Ostrov, Císař- Benkeho cesta,... jsou i fotky. 30.9.2005 oslava 40.narozenin Jogína v campu, setkání s F.Mezerou,lezení...už jsou to jen vzpomínky. Příští týden odjíždím s matrošem do Posázaví na Jehlu pracovat. Přeji všem příjemné prožití svých dovolených a když bude čas (já chatku nepotřebuji) přijedu do Ostrova.

Petr - Huráááá, ať žije kompromis!!!

No to je bomba pánové. Léto je v plném proudu a každého to táhne ven. Konečně se dá vypadnout z propocených tělocvičen no a taková „Gutofka“, betonový monolit, to působí jako magnet.
Moje první akce se Stářím byla někdy v květnu 95, ještě s Jogínem, přes den se lezlo a večer sedělo v hospodě U Císaře a další den zase lezlo. Někdo měl sebou rodinu a čas rozdělil přiměřeně mezi ní a skály. Co dnes…? Urvem se na pár hodin a pak honem domů, k rodinným seriálům, či co. Holt jsme zestárli…
Příští týden objednávám chatku v Ostrově. Nepředpokládám, že by nás bylo víc.

Petr