Jdi na obsah Jdi na menu

             Klettersteig v Rakousku - srpen 2007

Nemá smysl popisovat jak jsme vyjeli a jak probíhala naše cesta. Já mám jiný popis cesty. Na adresu, kterou nám Sukíno poslal SMSkou jsme dorazili s Pexesem přesně v pět ráno. Sukíno nikde, telefon nebere.

Obrazek

 Po hodině a půl dost nervózní bouchám na dveře a dlouze držím zvonek. Co dál? Nestalo se mu něco? Volám 112. Sukína budí až hasič, který shazuje květináče, když leze do okna po žebříku. To již před domem brzdí tři policejní vozy. Ostuda jak blázen.

Obrazek

Tak tedy vyrážíme s tříhodinovým zpožděním. Po pěti hodinách zastavujeme na parkovišti v Hinterstoderu. Pivo před cestou a začíná výstup na Prielschutzhaus. Chladíme se u vodopádu a jsme v pohodě. V půlce cesty však Pexeso volá:"Problém, utrhl jsem podrážky!“ Vrací se k autu a poté spěchá ještě před zavíračkou koupit nové boty. Dal za ně všechny své peníze. V půl deváté večer doráží vyčerpaný za námi na chatu.

Obrazek

 Naštěstí proroctví, že teď jsem na řadě já, se neplní. V sobotu zdoláváme Gross Priel, v neděli Spitzmauer. Počasí je nádherné, přesně takové nám předpověděl Jarda Rosa, náš klubový meteorolog.

Obrazek

EXPEDICE TOTES GEBIRGE se prostě vydařila. Příští rok navrhuji návrat a zdolat Gross Priel výstupem 4+.

 

                                                                                                                                                              Pavel (Pinďa)

 

 

Náhledy fotografií ze složky Totes Gebirge 2007

Komentáře

Přehled komentářů

Andrej - Mama mija

Také jsem opozdilec, ale v případě Sukina to nemá chybu. Dost dobrá zábava. Pexeso snad v těch botech chodil. No, to nesmíš. Jinak se ti utrhnou podrážky a zrovna v Alpách. No to je. Teď jsem se praštil do čela. Mama mija. aŠ.