Jdi na obsah Jdi na menu

Na letošní Novoroční sraz na Holasu (57.ročník) konaný 6.ledna jsem dorazil dříve a společně s Peťasem a několika dalšími jsme pomohli s přípravou ohně. Ráno v Holešovicích drobně pršelo a vypadalo to nepříznivě, ale nakonec to dopadlo dobře a tak k polednímu mohl nestor Tráva ml. zahájit proslovem tradiční akci na Alšově vyhlídce. Nakonec se nás z klubu H.K.Stáří Praha sešli -  Venca, Peťas, Pexeso, Petr a kolovala kronika s podpisy, která čítala letos kolem 200 účastníků.

fsc_2036-klub.jpg

  Nejen naše klubová účast, ale i celková návštěvnost akce byla letos menší. To naznačuje i skutečnost, že "naše bříza", kde máme každoročně zavěšené batohy a matroš byla volná. Odpadly fronty a tlačenice při nalévání osvěžujícího svařáku a tak se dostávalo v klidu na všechny.

fsc_2021.jpg

             V proslovu nás Míra Trávníček seznámil s dlouhou historií akcí srazů a také na závěr vystavil každému na požádání tradiční glejt účasti na novoročním setkání.

1.slaneni-2024.jpg

  Pár lidí si přineslo letos i sedáky, včetně mne, ale slanění je teď čistě soukromou záležitostí každého jedince a tak i já jsem po několika létech zde neslanil. Vařil se tradiční svařák, opékají se buřty, vzpomíná se na prožité akce, sejdou se pamětnící dávných časů a dohodnou se plány na další společné akce, zkrátka probíhala pohodová atmosféra novoročních srazů.

fsc_2027.jpg

  Končilo se letos o trochu dříve i když připraveného dřeva byl dostatek, ale většina účastníků se už rozešla směrem k domovům. Cesta dolů do Tichého údolí byla vzhledem k počasí o hubu, klouzalo to a údolím do Roztok to bylo zablácené, ale za světla. V hospůdce Zvířátka to vesele žilo a tak jsme se tady také na chvíli zastavili. Pro letošek všechno a na závěr veřejné poděkování Peťasovi za pomoc při organizaci akce.

                                                                                                                                  zaznamenal Venca - Stařec Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky 1slanění na Holasu 2024

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář