Jdi na obsah Jdi na menu

Na letošní Novoroční sraz na Holasu (56.ročník) konaný 7.ledna jsem dorazil po dvouleté přestávce dané nepřející dobou covidovou. Po dlouhodobém pořadatelství oddílem HO Bohnice nastavá nová situace, kdy otěže akce přebírá SPSNHV (Spolek přátel srazu na Holém vrchu) tzv. Boryš. Nakonec se na Alšově vyhlídce z klubu Stáří Praha sešli - Piňda s Evou, Venca, Peťas s Janou a Petr.

dsc_1449.jpg

  Nejen naše účast, ale i celková návštěvnost akce byla letos menší. To naznačuje i skutečnost, že "naše bříza", kde máme každoročně zavěšené batohy a matroš byla volná. Překvapivá, ale příjemná byla skutečnost, že odpadly fronty při nalévání osvěžujícího svařáku a dostávalo se na všechny.

holas-2023.jpg

  Počasí bylo skoro jarní a letos pronesl slavnostní projev M.Trávníček st. a také vystavil všem pěkný glejt účasti na srazu, nehledě na vykonané slanění, které proběhlo letos individuálně na vlastní zodpovědnost.

glejt-2023.jpg

  Pár lidí si přineslo letos i sedáky, včetně mne a bylo nataženo soukromé lano na známém místě a tak jsem neodolal, sjel si dolů a tímto děkuji za všechny co se mohli svézt.

dsc_1439.jpg

  Vařil se tradiční svařák, opékají se buřty, vzpomíná se na prožité akce, sejdou se pamětnící dávných časů a dohodnou se plány na další společné akce, zkrátka probíhala pohodová atmosféra novoročních srazů.

dsc_1452.jpg

  Končilo se letos už za tmy, dřeva byl dostatek, ale většina účastníků se už rozešla k domovům(nebo do restaurací v okolí) a zbylo jen tvrdé jádro novoročního srazu s naší účastí. Cesta Tichým údolím do Roztok na vlak nebyla letos tolik zablácená, zato v hospůdce Zvířátka to vesele žilo, ale bohužel nebylo uvnitř místo na nějakou tu malou konzumaci. Pro letošek všechno a příští první sobotu roku 2024 jste všichni znovu zváni od Stáří Praha.

                                                                                                                                  zaznamenal Venca - Stařec Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky 1slanění na Holasu 2023

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář