Jdi na obsah Jdi na menu

       Poslední slanění H.K.Stáří Praha v termínu 18-20.10.2019
  Příspěvek začnu mojí osobní úvahou, jak počasí umí velmi citelně ovlivnit takovou akci, jako je poslední slanění horolezců, kteří jsou "tvrdáci" a zvyklí na nějáké ty rozmary počasí. Stalo se!

dsc_4772w.jpg

   U Peťase v Albrechticích jsme už posedumnácté, okolí známe důvěrně a i osazenstvo Dan Lacina s Dominikou, Venca Kopecký s Aničkou, Pavel Pexeso Vršecký s Míšou, Sylva Adámková, Regina a Lenka, Petr Peťas Franc s Janou s dcerou a psem, Petr Krčmář s Jankou, Simona Francová s přítelem se dobře zná. Náš pozdní příjezd v pátek večer ovlivnila havárie kamionu na D10 u Boleslavi a v pořádné koloně jsme uvízli na 90minut a po loňských trpkých zkušenostech s parkováním dole u chaty jsme auta zaparkovali nahoře u silnice a na nedalekém parkingu. Večer jsme ve společenské místnosti nejdříve plánovali lokalitu slanění - Šulíkovu skálu, Sněžné věžičky...., ale nakonec zvítězila Černá studnice, kde jsem já byl slanit naposledy v roce 1994.

dsc_4754.jpg

  Poté nastoupila společenská zábava s následnou konzumací alkoholických nápojů, která se pořádně protáhla, ale ještě předtím nás předseda seznámil s kolekci oddílových triček o které byl velkým zájem a chtělo by to dotáhnout do fáze objednávek. Dále se dohodlo klubové vánoční setkání v prosinci a další akce.

dsc_4816.jpg

  Ranní nástup byl naplánován na devátou, takže toho spaní nebylo moc, ale počasí se zdálo být nadějné. Vzhledem k výluce na železniční trati 034 | Smržovka - Josefův Důl(2.9-15.11) jsme využili náhradní dopravu autobusem(zdarma) s pokračováním vlakem jednu stanici do Lučan nad Nisou. Pak  jsme vyrazili po červené značce kolem rozhledny Nisanka(od roku 2006) vzhůru k známější kamenné rozhledně  Černá Studnice(869m), kterou jsme navštívili(některé z nás tam i zamkli) a pokochali se hezkým kruhovým výhledem po okolí. Následoval slušný nášup v místní restauraci a přemístění se po hřebeni k Čertovým Skalám.

dsc_4770.jpg

  Tvoří je čtyři skály - dominantní Kladívko s charakteristickým tvarem, lehce dostupný Čertík, dvojvrcholová Čertova Hlavička a námi zvolená Černostudniční věž s delší jižní stěnou, která se ideálně hodí na naše slanění. Nástup vedl snadnou NC za 2(od SV) a nakonec slaňovalo 11lidí a někteří i vícekrát, ale nikdo nepoužil Dulfera.

dsc_4787.jpg

  Do basecampu jsme šli hřebenovkou do Vrchůry a po modré do Smržovky-střed na vlak a autobusem do Albrechtic v Jizerských horách. Večer nás opustil předseda a naopak přijel bývalý člen Stáří Honza Červený, který také prožil pár našich posledních slanění.

  Celý víkend se vyznačoval slunečným podzimním počasím a ani se nechtělo v neděli odjíždět domů. Někdo jel ještě na houby, které tady rostly ve velkém množství všude a někdo se šel projít Drábskými světničkami.

dsc_4835.jpg

  Poslední slanění 2019 skončilo, nás klubových i příznivců Stáří to zatím nic nestálo, protože vše zaplatil předseda z oddílové pokladny a nás čeká ještě v prosinci akce Vánoční setkání klubu a tímto Vás Stáří Praha všechny zve!

                                                                                                                                 zapsal Venca Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Posledni slanění 2019 od Venci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář