Jdi na obsah Jdi na menu

  Letošní První slanění na Holasu proběhlo v první sobotu v Novém roce 2019. Vánoce jsme prožili v Praze tradičně na blátě a i letošní termín novoročního setkání měl být podle meteorologů obzvláště děštivý a účast to zřejmě i poznamenalo. Bohudík, zase jim to nevyšlo! Žádná přeháňka, relativně vysoké teploty a na závěr i modrá obloha navozující jarní náladu.

dsc_2150.jpg

  Už je to pár let co náš oddíl pomáhá bohnickým pořadatelům s organizací akce a i letos tomu tak bylo a díky všem za pomoc. Přicházeli i přijížděli jsme pod Alšovu vyhlídku postupně od 9h v pořadí - Piňda s Evou, Peťas, Venca, Kamzík, Pexeso, Dan s bráchou a Domčou, jejich pes a Petr s Jankou.

dsc_2138.jpg

  52.ročník novoročních setkání a moje patnáctá nepřerušovaná návštěva zde na Alšově vyhlídce byla netradičně bez Pštrosáka a jeho funkci, vystavovatele jubilejního glejtu, převzal Zdeněk Vévoda. Ani kronika necestovala a tak se zapisovalo do náhradního sešitu (náš oddíl kolem padesátého místa). Náš strom, kde máme každoročně zavěšené své baťohy a matroš byl zcela zaplněný a nikdo z nás neslaňoval na klasiku.

dsc_2135.jpg

  Když jsem dorazil v jedenáct, oheň už hořel, svařáček se připravoval, lana už byla natažena a plácek srazu se pomalu zaplňoval účastníky. Podle mne, ten letošní věkový průměr zůčastněných byl trochu vyšší než jindy. Tradičně se zde scházíme poprvé v každém novém roce se svými klubovými kamarády a ostatními přáteli na tomhle posvátném místě. Vedou se duchaplné rozhovory, spřádají se plány dalších akcí, opékájí se vuřty, konají se fair play boje při nalévání svařáku a samozřejmě probíhá pro většinu z nás i první letošní slanění. 

dsc_2144.jpg

  Když jsme odcházeli dolů Tichým Údolím na vlak do Roztok za světla před 16h, tak u dohasínajícího ohně zbylo už jen pár posledních vytrvalců. Ještě jeden můj postřeh, buď se to letos vypilo nějak rychle nebo se toho málo přineslo. Další příspěvek z akce na horyinfo u Petra Jandíka - zde.

dsc_2155.jpg

  Na závěr Vám Stáří Praha přeji vše nej do nového roku 2019 a zapište si, že v sobotu 4.1.2020 se zde doufám opět v hojné sestavě sejdeme.

                                                                                                                            zaznamenal Venca Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky 1slanění na Holasu 2019

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář