Jdi na obsah Jdi na menu

    Letošní První slanění na Holasu vyšlo na první sobotu - 6.ledna 2018. Letošní počasí na začátku roku je typicky jarní a tak tomu bylo i na Holém roku, takže sucho, teploty kolem 10°C a místy i sluníčko. Už vloni někteří z nás pomáhali při organizaci jubilejní akce a bylo tomu tak i letos a proto všem zůčastněným díky za tuto pomoc. Na novoročním setkání dorazili  - Piňda s Evou a mladými, Dan s Dominikou, Venca s Aničkou a Vojtou, Kamzík, Petr s Jankou a kamarády z ciziny, Bohouš a Wally. Sorry, jestli jsem na někoho zapoměl.

dsc_8543w.jpg

   Na první slanění se poslední dobou hodně účastníků dopravuje vlakem z Prahy do Roztok nad Vltavou a poté pěšky Tichým Údolím podél Unětického potoka k Holému vrchu. Díky rozsáhlé rekonstrukci Negrelliho viaduktu vlaky nejezdí přes zastávku Holešovice, což jsme s Kamzíkem zjistili až přímo na nástupišti a museli se přesunout na nádraží Holešovice. Ve vlaku jsme narazili na Bohouše s Walounem a hned nás jelo šest.

dsc_8545.jpg

  Na místě srazu už plápolal ohěň a ohříval se obligátní svařáček a opékaly se vuřty. Náš strom, kde máme každoročně zavěšené své baťohy byl zcela zaplněný a tradiční slanění bylo už v plném proudu. I když to letos pro mne bylo více hektické, stihl jsem dvakrát slaňovat, odlovit dvě keše a Vojta vyzkoušel i své nové GriGri+.

dsc_8536.jpg

  Setkání horolezců na Holém vrchu se nese v příjemné atmosféře, setkávají se staří přátelé, naváží se nová přátelství, pokecá se, zavzpomíná se, něco se popije a obdrží se tradiční glejt od Pštrosáka.....

1slaneni-2018.jpg

  Stihlo se nafotit foto klubové účasti zde i když nám to chvíli trvalo, ale klubovou agendu jsme posunuli na někdy příště a proto jsem pro brzké svolání klubové schůze. Letos to pro mne skončilo brzy, přesně v pět, už se stmívalo a tak jsme zatroubili k ústupu dolů do údolí. Cesta zpět do Roztok na vlak trvala třičtvrtěhodinky a vedla zablácenou stezkou už za svitu čelovek. Dobrá klubová akce a přeji si, aby nám ještě dlouho vydržela.

dsc_8512.jpg

  Letošní Holas je minulostí a ať se opět všichni sejdeme v první sobotu roku 2019. Přijďte, bude opět veselo!  

                                                                                                                zaznamenal Venca  Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky 1slanění na Holasu 2018

Komentáře

Přehled komentářů

Venca - Ztráty a nálezy

Nenechal někdo z nás něco na slanění:
Ahoj všichni.
Na Holase když jsme odcházeli poslední, tak tam zůstal termohrnek, černá čepice a docela zánovní rukavice "LUCINA" - viz foto.