Jdi na obsah Jdi na menu

  Přidávám na naše stránky krátký report z Valné hromady ČHS 2017, která se konala 25.března v Praze na Strahově a náš oddíl Stáří Praha zde byl zastoupen předsedou Danem a místopředsedou Vencou. Celkově bylo přítomno nebo zastoupeno 29% členů svazu s hlasovacím právem (základna má 15126členů v 419oddílech) a byli jsme usnášenischopní.

dsc_5422w.jpg

  Jednalo se o volební VH (volby do orgánů ČHS tj.do Výkonného výboru, Disciplinární a Revizní komise) a zvolen byl předseda ČHS - Jan Bloudek, členové VV - Radan Keil, Martin Veselý, Petr Resch,David Urbášek, RK - Martin Mašát, Jana Krtková, Michal Všetečka a DK - Miloslav Šramota, Vladimír Rezek, Jakub Filip.

dsc_5461.jpg

  Nebudu se rozepisovat o jednotlivých bodech programu, jako je výroční zpráva za rok 2016, plnění usnesení VH ČHS 2016, zpráva Revizní komise, hospodaření v minulém roce, vystoupení předsedů odborných komisí..., protože toto vše je podrobně zaznamenáno na stránkách ČHS, lezci.cz, nebo horyinfo.cz (40min video o VH s přiléhavým názvem "úplná pravda o Valné hromadě"). Jen informuji, že rozpočet na rok 2017 je naplánován jako vyrovnaný v částce 12 281 000Kč + samostatně zúčtované akce 1 150 000Kč (ČOV, Erasmus+ Climbing for Everbody), schválila se změna tzv. rodinného členství v ČHS a naopak neprošel návrh informační směrnice.

dsc_5465.jpg

  Při této příležitosti došlo ke kuriozní situace, kterou jsem zatím na svých návštěvách valných hromad od roku 1996 ještě nezažil, kdy se veřejně vsadil Jakub Turek(Horydoly.cz) s předsedou Honzou Bloudkem o 10litrů(Kč) za ovlivňování v této kauze. Na nákup materiálu na údržbu skal a prvovýstupy je vyčleněno v rozpočtu přes 1,5mil.Kč, na granty údržby skal bylo rozděleno 69 800Kč, proběhly 2školení správců a prvovýstupců a navýšila se administrativní práce na svazu a zřejmě dojde k posílení lidskými zdroji.

dsc_5448.jpg

  V diskuzích byl hodně slyšet Jirka Babača(kandidoval do VV), rebel Libor Hroza a Kuba Turek s Robertem Halamou(Humanita Praha), kteří prosazovali informační směrnici. Dále vystoupili Tomáš Hornych z Adršpachu s problémovými prvovýstupy, co dělají lidi, co nejsou ve svazu a neřídí se pravidly pískovcového lezení, člen VV Radan Keil mluvil o masovosti v horolezectví a jejím usměrňováním, Gerhard Tschunko informoval o řešení problémů s lezci ze Saska u nich na severu Čech a příspěvek Andreje Škrabáka z Brna byl pro větší komunikaci, kdy vyzval k opětovnému setkávání vedení svazu s předsedy oddílů a průběžnému vyříkávání si problémů. 

dsc_5474.jpg

   Na úplný závěr příspěvku konstatuji, že to dnes nebylo vůbec nudné a skončilo to relativně i brzy(14:40h) odhlasováním závěřečného usnesení a naším návratem do běžného života.

                                                                                                                                           zapsal  Venca Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky VH ČHS 2017