Jdi na obsah Jdi na menu
           Padesátý ročník slanění na Holém vrchu
   Již mnohokrát jsme se zúčastnili oblíbené a dlouholeté akce pořádané Bohnickými horolezci na Holém vrchu. O letošním, jubilejním padesátém ročníku jsme i my z HK Stáři přiložili ruku k dílu a trochu jsme pomohli s přípravami tradičního  prvního slanění.

dsc_5215w.jpg

   Vždyť jsme to minulý rok slíbili - a sliby se mají plnit! Od vcelku brzkého  rána toho ledového lednového dne   jsme se společně pustili do příprav.  Nanosilo se a naštípalo dříví, čistil se plácek, instalovala se výstava fotografií z jednotlivých předchozích ročníků. Fascinujících 50 panelů, fascinující účast některých z těch, kteří pamatují i to první z prvních slanění.

dsc_5191.jpg

   Popadesáté se štafeta Bohnických horolezců sešla na tomto místě, aby odstartovala lezeckou sezonu.  
Výroční setkání cca sto padesáti účastníků  připomenou po letech nejenom fotografie na dalším panelu, ale i památeční medaile, kterou Bohničtí na památku této události nechali vyrobit.

dsc_5209.jpg

  Náš klub se účastní této akce již více jak 10 let. Tradičně se zde scházíme poprvé v každém novém roce se svými klubovými kamarády , abychom společně  s ostatními přáteli a známými pobyli na tomhle báječném místě letitých setkání, slanili, opekli buřta, popili něco málo svařáku   (Holaský svařák připravený podle tradiční receptůry má blahodárné účinky), popovídali si o tom, co jsme prožili a o tom, co bychom letos prožít mohli.

dsc_5217.jpg

  Někteří přišli na chvilku, někteří na Holáči vydrželi až do večera, my také. Zasněženým Tichým údolím jsme na závěr  doputovali do Roztok  do hospody ke Zvířátkům na malé občerstvení, kde jsme před rozchodem domů ještě pokračovali v plánování - a hned byl dán termín pro 10. ročník přechodu hřebene Krkonoš (výročí malé, ale tradice je to výborná). Poslední víkend v lednu - pojďte s námi na Sněžku.  

                                                                                                                                               Pavel Bábovka

 

Náhledy fotografií ze složky 1slanění na Holasu 2017