Jdi na obsah Jdi na menu

                               Report z posledního slanění v Jizerkách.

       Jak je již zvykem, tak tomu i letos nebylo jinak a vyrazilo se na poslední slanění do Jizerských hor na Libverdu. I když letos to nebylo na Vyhlídku u Obřího sudu, kam jsme jezdíli dlouhá léta, ale zhruba 500 metrů za ním v obci Přebytek na bývalou školu nyní předělanou na penzion s názvem Přebytek.

imgp2230.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Většina účastníku dorazila v pátek na večer a po přidělení pokojů v námi neznámém objektu začala lehká seznamovačka s novým ubytovacím zařízení a pozvolna se někteří začali občerstvovat. Já osobně volil tekutou stravu zlatavé barvy :). Při večerní zábavě se rozhodlo kam vyrazíme v sobotu na výlet a samozřejmě to nejdůležitější - a to slanit ! Cílem je Paličník, dohadujem čas, je nastaven na 9:00, který se samozřejmě nedodržel...

20151017_130404.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 V sobotu se vyrazilo chvíli po deváte, takže skoro v 10, to bylo něco pro našeho Piňďu  a do cíle se dorazilo v kompletním složení, což nemělo chybu. Málem došlo i na lezení, ale vlhké mžící počasí to nedovolilo, tak se aspoň slanilo od kříže z vyhlídky. Z Paličníku jsme zvolili nejkratší možnou trasu do občerstvovací stanice na Bártlovu boudu v Bílém potoce, kde bylo víc než příjemná pivní osvěžovačka :)

imgp2278.jpg

 

 

 

 

 

 

 

    Po 6ti refresh pivech jsem běžecky vyrazil a některé na zelené turistivké trase vedoucí na Hubertku předhonil. No a aby toho nebylo málo vydal jsem si to po singlu až do Ludvíkova pod Smrkem a odtud zpět do naší školy Přebytek. Pro shrnutí - Ti chytřejší tuhle chybu neudělali a vesele už sosali.

                   Neděle Ibalgin a vstávám jinak do krásného slunečného dne. Dělíme se na 2 party, jedna na klub turistů, která vyráží na Smrk a druhá lezecká, která vyráží na Kočičí kameny. Tam jsme zablbli na ferratě, slanili, lezli a pak jsem spěchal na hokej do Prahy a tady přichází výzva, kdo to dá za míň jak 1:10 min na Černý most, tak mu dám nějakou odměnu, p.s. byl to fakt nářez :)

                                                                                                                                   Mějte se krásně Dan

Přidány fotky od Kamzíka - zde

 

Náhledy fotografií ze složky Poslední slanění 2015 od Dana