Jdi na obsah Jdi na menu
    Letošní První slanění na Holasu vyšlo na druhou sobotu v lednu, všichni měli informaci o akci na našich stránkách, jen extrémista Waloun vyrazil 3.ledna, takže má letos zapsanou absenci. Účast našeho klubu byla standartní, velmi solidní - Piňda s Evou, Venca s Aničkou, Peťas, Dan, Bohouš, Kamzík, Johanka, Pexeso s Míšou, Petr s Jankou a dětmi a Tom se synem.
h.k.stari-praha-na-1.slaneni.jpg
  Místní dorazili už na zapálení ohně, ale většina přijela vlakem do Roztok s procházkou Tichým údolím podél Unětického potoka a někdo i zaspal a dorazil později. Na programu bylo setkání se známými i neznámými horolezci-kamarády, zápis v místní kronice, opékání vuřtů a konsumace svařáčku. Zlatám hřebem bylo slanění ploten za slunného, ale větrného počasí a obdržení potvrzení o vykonání nebojácného prvního slanění na Holém vrchu.kamzik-ve-slaneni.jpg
  Závěr akce u dohořívajícího ohně doslova patřil našemu Stáří, poslední účastníci se shlukli kolem ohně, hrála kytara a další hudební nástroje, zpívalo se a došlo i na něco, co by se vzdáleně dalo popsat jako domorodý tanec kolem ohně.klubova-skupinovka.jpg
   Sestup(sjezd) dolů na cestu pod Strážce údolí za svitu čelovek byl zážitek, jako každý rok, ale náš závěr jsme si nechali do hospůdky Zvířátka s nějakou tou konzumací. Končilo se jako za starých časů v pozdních večerních hodinách!
Příští ročník bude už 49-tý a termín jsem zatím nezjistil, ale doufám, že se zde opět v silné sestavě sejdeme.
 
                                                                                                                                          zaznamenal Venca Obrazek
 

Náhledy fotografií ze složky 1slanění na Holasu 2015

Komentáře

Přehled komentářů

Venca - Příští ročník slanění

Tak jsem konečně objevil termín 1.slanění Holas - 9.1.2016

Pavel - Źe prý už to není jako dříve.

Bavit se umíme pořád stejně. Někdy nepotřebujeme ani pivo. Kdyby jsi šel s námi přechod Krkonoš tak by si viděl.

Dan - Re: Źe prý už to není jako dříve.

Byla to parádní akce se super závěrem ;) už se těším na další ročník a mrzí mě, že jsem na předchozích převážně chyběl. Jinak už se těším na přechod jako malej kluk, bude prča ;)
Dan