Jdi na obsah Jdi na menu
   Na prodloužený Velikonoční víkend nás Pinďa svolal na tradiční akci na kola do Orlických hor do obce Zdobnice na chatu Slunečná. Hlavní aktéři Pavel, Eva a mlaďoši, Míša,Pexeso a turistická sekce Mrkva,Peťas, Jana Tomšů a Vendula.Celkem slušná účast blížící se ke dvou desítkám lidí.

01zdobnice.jpg

     V sobotu nás Pavel protáhnul na kolech po místních kopcích a večer jsme završili na chatě výbornou krůtou na grilu, kterou nám připravil majitel chaty . Pivo a Kofola tekly proudem .
V neděli se vlčáci z kolařské sekce hnali někam na přehradu (cca asi 80km) a turistická sekce courala po místních opevněních až do Neratova podívat se na místní kostel.
  Večer se  dámská část osazenstva vrhla na zdobení vajíček a vytvořily opravdu krásné kousky.
V pondělí jsme holky vyplatily pomlázkami, aby jme si vykoledovali ty krásná umělecká dílka v podobě vajíček .

04.-svacina.jpg

Ten den  se úlohy obrátili. Vlčáci se prošli pěšky a turistická sekce Mrkva,Pětas se vydali na kola.Podívat se na Kunštátskou kapli, na nejvyšší kopec Orlických hor, Velkou Deštnou a pramen řeky Kněžné. Cestou domu část z nás navštívila experimentální archeologický skanzen Villa Nova v obci Uhřínov pod Deštnou.Uplácané domečky hlíny dřeva a slámy postavené původními pracovními postupy.

08neratov.jpg

Co dodat počasí přálo, nálada byla výborná jen více takových povedených a vydařených akcí.
                                                                            
                                                                               sepsal Peťas
 

Náhledy fotografií ze složky Zdobnice 2014