Jdi na obsah Jdi na menu

  Letošní Valná hromada byla volební (volba předsedy, 1a2.místopředsedy, Výkonného výboru, disciplinární a revizní komise), více důležitější než ta loňská a v novém složení VV doufám přinese nové podněty pro optimální fungování ČHS. V současné době čítá členská základna 12464 členů a zastoupení na VH bylo 24% (83horolezeckých oddílů a 8 individuálních členů) a tudíž usnášenischopné. Jako hosté byli přítomní Igor Koller, předseda SHS James a předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval. Zajímavou informací je, že náš svaz bude oficiálně přijat do řad ČOV. Podrobnější, faktografický report z Valné hromady dělal Standa Holec a Marťas - zde lezec.cz  nebo Petr Jandík na HoryInfo

dsc_5436.jpg

 Můj příspěvek bude jen lehké shrnutí toho co dnešní valné hromada přinesla.

 Odměnovalo se - čestné uznání České unie sportu bylo předáno Vladimíru Suchému (90let), u kterého jsem v roce 1974 v Slavii VŠ Praha absolvoval svoji horoškolu a Václavu Širlovi (70let), za horolezecké výkony a přínos pro rozvoj českého horolezectví. Čestnými členy ČHS byli zvoleni Alena Čepelková, Josef Rakoncaj a Vlastimil Šmída. Schválilo se hospodaření ČHS v roce 2013 s přebytkem 740 tisíc Kč a rozpočet na rok 2014 ve výši 7,920 mil.Kč což je dobrý ekonomický počin, který ale přináší velké dilema, jak efektivně naložit s přebytkem.

dsc_5446.jpg

   Volilo se - drtivou většinou byl zvolen novým předsedou(doposud 1.místopředseda) Jan Bloudek za tragicky zesnulého Zdeňka Hrubého. Novým 1.místopředsedou je renomovaný ekonom Pavel Žamberský a  2.místopředsedou Petr Resch, ve VV je Karel Berndt, Andrzej Kurowski, Jan Zozulák a nově Šimon Budský. Do disciplinární komise byl zvolen Tomáš Frank, Roman Wimmer, Marek Holeček a náhradníci Vladislav Rezek a Miroslav Šramota,  do revizní komise Jiří Kalivoda, Jana Krtková a Michal Všetečka.

venca.jpg

foto: Petr.Jandík

 Schvalovalo a přednášelo se - zpráva revizní komise, přednesena zpráva o činnosti ČHS, plnění Koncepce svazu, představení činnosti odborných komisí, převod webu Skalních oblastí, info od Igora o chatách ve Vys.Tatrách, profesionalizace některých činností svazu(CVK, správci..), J.Zbranek a P.Vrtík(Bača) orodující za návrat ke kořenům lezení(alpinismu) a na závěr diskuze např. o fungování metodických kurzů, směrnice o poskytování informací členům ČHS,  památníku horolezců v Tiských stěnách...

dsc_5494.jpg

 Posledním bodem bylo schválení usnesení VH ČHS naprostou většinou hlasů, poděkování za účast (vyjímku tvořil Jan Červenáček/Červ Šlechta, který nedůstojným stylem narušil diskuzi a byl mu přerušen jeho diskuzní příspěvek) a v 16h jsme už  ujížděli ke svým domovům.

                                                                                                                              místopředseda H.K.Stáří - Venca Obrazek

 

 

Náhledy fotografií ze složky VH ČHS 2014