Jdi na obsah Jdi na menu

Velký Benátčan (Grossvenediger)  20.- 22.7. 2013

            Po rychlém a impulzivním rozhodnutí s vidinou stabilního krásného počasí jsme vyrazili z Prahy v soboru nad ránem (jak se nám to bude hodit, jsme ani netušili). Po několika zdržujících peripetiích cestou (zavřený tunel do Matrei, objížďka přes Glocknerstrasse) jsme dorazili v 15,30 hod. na parkoviště k Materier Tauernhaus (1512 m) s vidinou 5-ti hodinové cesty na Neue Prager Huette (2796 m). Mazali jsme nahoru, co to šlo (nebo nešlo) a za 4 hoďky byli tam. Uf.  Za celou cestu do kopce jsme nikoho nepotkali. Nádhera.

p1050712.jpg

            V neděli výstup na Velkého Benátčana (3666 m). Sníh začíná téměř za chatou, v mačkách v podstatě příjemná cesta (prostě do kopce), málo lidí, slunce pálí, modro nebe nad námi, trhliny nejsou. Jen těsně před vrcholem je uzounký, asi 10 m dlouhý hřebínek, jediné nepříjemné místo za celou cestu.

            Zbytek dne jsme už jen „drželi neděli“ a flákali se u chaty a v pondělí ráno absolvovali sestup (opět nikde nikdo) a návrat domů.                                                                                          

                                                                                                                                                 Pavel a Eva

 

Náhledy fotografií ze složky Velký Benátčan (Grossvenediger) 2013

Komentáře

Přehled komentářů

Dan - Like

Dobrý Pinďoš, jen škoda, že se o takových akcích neví :(

Venca - Dobrá akce!

Gratulace k pěknému výkonu, ty fotky už mají úroveň. Vyvolává to ve mě vzpomínky na náš zimní výstup roku 1995, kdy jsme se za 4h poctivé dřiny prohrabali ze Staré na Novou pražskou chatu a celý výstup až na vrcholek trval celé 4dny!!! náš článek- https://hkstaripraha.estranky.cz/clanky/hohen-taury-1995.html