Jdi na obsah Jdi na menu

    Přidávám malý příspěveček z akce Petrových narozenin.

 Petr Krčmář je papírově členem klubu H.K.Stáří Praha jen pár let, ale společně do hor jezdíme už několik desetiletí a většinu členské základny oddílu už znal ještě před vstupem k nám. Krátce po možnosti volně navštěvovat horstva na západ od naší republiky jsme hlavně v zimě(díky jarním, letním i podzimním zemědělským pracím) absolvovali skoro každý rok nějaký to významný vrchol v Alpách. Ne vždy se sportovně zadařilo, ale společné vzpomínky (i fotky a video) na Wildspitze (Otztálky), Ortler, Matterhorn, Grossvenediger (H.Taury), Berninu, Dachstein, Wilder Freiger (Štubajky), Schonbichler Horn (Zilertálky), Fluchtkogel (Otztálky), Totes Gebirge,... nám nikdo nevezme a hodně jsme zažili a byly to vskutku průkopnické výpravy o kterých se dnešní lezecké generaci může jen zdát.

p1160978.jpg

Akce oslav se konala v rodinné usedlosti ve Svrkyni, poblíž hradu Okoř. Počasí po týdenních tropických vedrech nám moc nepřálo, pršelo a tak se hlavní dění konalo v prostorné dvojgaráži, kde i foukalo, protože neměla vrata, ale bylo to stylové a fajn posezení.

p1160987.jpg

Petr není jen zaměřením horolezcem, ale též vodákem, speleologem,... dobrodruhem, takže se sešla včetně rodinných příslušníků i dost pestrá pohodová společnost jeho kamarádů a pilo se nefiltrované české zlato s vysokou pěnivostí, silná moravská slivovice, originál medovina od profesionálů z výzkumného včelařského ústavu... a dál si nepamatuji, konzumovalo grilovaný maso, uzená kýta, vuřty na pivě, sušené rajské jablíčka a další pochutiny a předávali se převážně praktické dárky (chlast, outdoorové oblečení, lyž.hůlky,..), my jsme mu jako oddíl prostřednictvím našeho předsedy předali knižní publikaci s nádhernými fotkami výpravy našich speleologů v Jižní Americe s klubovým věnováním.

stitched_001ww.jpg

  Setkání v sobotu a pro některé také i v neděli se za náš oddíl zůčastnil předseda Jarda, Kamzík, Pexeso, Pavel Piňda s Evou a Venca s Aničkou. 

A na závěr ještě jednou za celé H.K.Stáří přejeme: Petře užívej si pohodového života a zůstaň nám věrný! 

                                        zachytil účastník akce (jen v sobotu od 16h do 22,30h) Venca - Hillary Obrazek

 

Komentáře

Přehled komentářů

Venca - dodatek

Fotky na rozdíl od oslavy nedopadly nejlépe, šum na nich velký, směrné číslo blesku nedostatečné, ale aspoň něco málo se zachytilo. Z té Walounovic 50 doposud není ani čárečka, ani fotečka. Takhle tu návštěvnost klubových stránek neudržíme, když nemáme novinky. A byly by, kdyby byla větší vůle něco vytvořit. Jen namátkou, co třeba zpracovat 6hodinové video z Yossemitů(PavleN), reportáž z Araratu, Rumunského podzemí a Norska(Waloune) a třeba z návštěv nových tuzemských lezeckých oblastí (Mlynářův kámen).... No nic, psát se nikomu nechce, stříhat video je časově náročné, ale to zpracování fotek z digitálů je hned, takže foťte!