Jdi na obsah Jdi na menu

     Naše malá oddílová skupinka ve složení Eva,Pinďa,Pexeso,Kamzík a Peťas se sešla 20.2.2010 v 6.30 na Černém mostě, aby jsme odjeli autobusem do Harrachova.

Obrazek

     Z Harrachova jsme pokračovali po svých na Krakonošovu snídani kde jsme se rozdělili na běžkaře a turisty na sněžnicích. Já s Kamzíkem jsem šel na běžkách přes Voseckou boudu a dále na Labskou. Přes neoptimistické předpovědi napadlo asi 10cm prachového sněhu který schoval led a tak se jelo parádně.Před Labskou boudou byl sníh trochu vyfoukaný a tak můj dojezd působil dost komicky, protože lyže si dělali co chtěli. Labská bouda opět nezklamala ceny jak v Interkontinentálu a kvalita, no raději pomlčet.

Obrazek

            Druhá skupina na sněžnicích šla zkratkou a tak dorazila na Labskou půl hodiny po nás.

     Odtud jsme pokračovali na Martinovku,Ptačí kameny, Petrovu boudu, Špindlerovku až na Luční boudu a po krátké, ale milé přestávce pokračovali  přes Výrovku až na Dvorskou boudu,kde jsme měli zajištěno ubytování. Před cílem cesty se zvedla mlha a tak se nám otevřel nádherný výhled na Sněžku osvícenou sluncem. Za dvě hodiny po nás dorazila husím pochodem druhá skupina na sněžnicích(Eva, Pavel a Pexeso), což byl dost slušný výkon(na sněžnicích bych to nešel ani náhodou). S Kamzíkem jsme je provokativně přivítali na pokoji ve spacácích. Večer jme završili v místním šenku pivem Holbou, kofolou a někdo čajem do půllitru.

Obrazek

    V neděli jsme vyrazili s Kamzíkem opět na běžkách a zbytek tlupy pěšky a už bez sněžnic přes Luční boudu na Sněžku. Teplota -8ºC a slušný vítr. Při stoupání na Sněžku Kamzík mizel v mracích a já s  běžkami na zádech jsem si občas připadal ve větru jak plachťák. Na našem nejvyšším vrcholu jsme se dlouho nezdrželi a pokračovali na Jelení boudu.

 

    Na Jelení boudě už jsem byl příjemně unaven, protože dělat dva dny Kamzíkovy zodpovědného brzdaře, aby se neuštval docela stačí a proto jsem pokračoval s turisty na Pomezní boudy na autobus do Prahy a namakaného Kamzíka zanechal jeho osudu při cestě do Maršova.

Byla to vydařená výprava a měl jsem toho docela dost a proto jedu příští rok znovu a co vy, přidá se někdo ??

                                                                                          Se svými zážitky a pocity se s vámi podělil

                                                                                                                                               Peťas

 

Náhledy fotografií ze složky Přechod Krkonoš únor 2010