Jdi na obsah Jdi na menu

         Stejně jako v loňském roce i letos v lednu zavítala „běžkařská frakce“ na naši známou Vyhlídku - Lázně Libverda, kde absolvovala podobné lázeňské procedury jako při tematicky podobných předchozích návštěvách.

        Nebudu se proto rozepisovat příliš o tom, jaké bylo náááádherné počasí, modro nebe, mráz jako blázen, kvalitní sníh, upravené tratě, v pátek málo spoluběžkařů na trati, jak báječné bylo večení posezení s ostatnímu vyhlídkáři v kuchyni při hukotu plynového teplometu, jaké lahůdky nám byly servírovány v tomto lázeňském místě atd., ale raději se s ostatními podělím o zážitky z bojovky, kterou Jarda neváhal už na čtvrteční večer připravit pro přijíždějící „Skupinu tří“ (Pexeso, Pinďa, Eva).

       ...„Skupina tří“ se blížila k cíli, když tu najednou velitel Jarda změnil propozice: „Nejezděte k Sudu, ale pokračujte rovně asi 300m, tam na vás budu čekat a dovedu vás k cíli!“

        Skupina uposlechla a přesunula se na určené místo, kde je velitel již vyhlížel, naskočil (pozor! pravými dveřmi) do svého bojového vozidla a jelo se vsí – nevsí – cestou necestou – polem – nepolem, směr zadem na Vyhlídku.

         Průlom se však nepodařil, zdatní siláci ze skupiny museli vylovit velitelovo bojové vozidlo ze záludně nastražené laviny a skupina se přemístila standardním způsobem na Vyhlídku (autem k Sudu a pak s báglem nohama). Velitel boj nevzdal - avšak když se dlouho na Vyhlídce neobjevoval, vydali se jej silní muži ze skupiny hledat (měli o něj v krutém mrazu a divočně strach ....a měl klíče a venku byla faaaakt kosa .. a sám by to auto prostě neodnesl, neboť opět neprorazil...)....

           Jste napnutý, jak to dopadlo, co? Nebojte, dobře. Všichni přežili a sešli se na Vyhlídce, ani ta nešťastnice, která hlídala baťohy u Vyhlídky, nezmrzla úplně :-))

            V pátek řádili Pexeso, Pinďa a Eva na běžkách ze Smědavy do Smědavy, nebyly tam davy. Večer stavy (běžkařů) doplnili Peťas s oběma holkama, Waloun s Kytkou a Sylva.

            V sobotu řádili skoro všichni na běžkách ze Smědavy do Smědavy – byly trochu davy. V neděli byli jen na procházce a na běžkách neřádili. Sylva učinila pokus, ale prý nic moc. Nezbývá než konstatovat, že to byla opět povedená akce – jak sportovně, tak společensky, navíc s báječným týlovým zabezpečením.

                                                                                                                                   Eva

 

Komentáře

Přehled komentářů

Peťas - Kuchař

Pokud kuchař zanevře na meteorologii, tak o práci rozhodně nepřijde.Nevím jak mu vychazí předpovědi počasí,ale vaření mu na Libverdě vyšlo na 1*.

pexeso - běžky

Eva postoupila do týmu A. Walloun se propadl do skupiny VN. "věčně nespokojený"

Kuchař - Pokračování

Mám mnoho telefonátu a nestačím odpovídat a dělat předpovědi a k tomu ještě vkládat příspěvky na web. Pokračování bude zítra.