Jdi na obsah Jdi na menu

Původně jsme měli být čtyři, ale nakonec jsme v pátek vyráželi směr Ádr jen já a Pexeso. Cestou jsme se zastavili v Náchodě u Štiky v restauraci a zkontrolovali kvalitu kuchyně. Večer jsme pokračovali na Bišík a naštěstí jsme ani moc nebloudili. Současně s námi dorazil Franta Kocián a ještě jsme stihli pár piv.

Obrazek

Ráno v 6 30 už nás Štika,který dorazil v noci,tahal ze spacáku. Popojeli jsme na parkoviště do Adršpachu a kolem pískovny vyrazili do skal. První cesta,kterou jsme s Frantou lezli byla Po flámu na Marínu za VIIIa. Franta v pohodě vyvedl a já, nezvyklý na písek po něm s menšími problémy přelezl. Pexeso lezl se Štikou. Lezli jsme celý den a když jsme slaňovali z poslední věže bylo už pěkně zataženo. K autům už jsme docházeli v lijáku.

Obrazek

Večer na Bišíku u piva jsme všechno přelezli ještě jednou a celkem v pohodě jsme zvládli noční liják a vichr pod přístřeškem u hospody. Ráno drobně pršelo a tak nás Franta, který je místní, protáhl po okolí Bišíku a popsal snad všechny skály co tam jsou. Pak nás vzal ještě na prohlídku rodinného sídla které si staví v Bohdašíně.
I když se dalo lézt jen v sobotu, byla to velmi vydařená akce (odřenej jsem úplně všude) a ti co nejeli mohou jen litovat.

Vylezené cesty:
Marína - Po flámu(Stěnou) VIIIa(VIIb)
Třetí - Přes díru VIIa
Krkavec(Havran) - Pomlázková VIIa
Tyroláci - Jódlovačka VIIIa (jen Franta a Štika)
Kovář - Výheň V (abych si taky něco vyvedl)
Kovadlina - Buchara VI (varianta nástupu stěnou)

                                                                                                                                             zapsal Kamzík

 

Náhledy fotografií ze složky Ádr 2010

Komentáře

Přehled komentářů

Peťas - Dobrý

Koukám, že lezecká část oddílu se opět vytáhla. Pěkný fotky Kamzíku.

pavel - velký vedro

Byl to pěkný den v Adršpachu se spoustou lezení a pohody .
Snad nám vyjde příští společná akce ve větší učasti .ahoj