Jdi na obsah Jdi na menu

     Letošní Vánoční párty našeho klubu se přemístila o několik stovek metrů dále na východ od původní lokality do hospůdky „U Karla IV.“ Rezervaci salónku na tento den pro nás zajistil náš bývalý člen, dnes již jenom věrný příznivec klubu, Bohouš Myslík. I když nám zabezpečil prostředí pro konání naší vánoční párty, tak jej pracovní povinnosti odvály dále na severozápad Čech, a proto byl omluven.vanice.gif V tento den bylo nakonec omluveno více členů klubu, kteří se nedostavili na pravidelnou každoroční vánoční klubovou rozlučku. Mezi omluvenkami byly jak příjemné a radostné důvody (narození malého človíčka) i smutné (úmrtí v širší rodině), tak i ryze důvody, způsobené přírodními živly, kdy se v tento den k vytrvalému sněžení přidal intenzivnější vítr, který na mnohých místech způsobil, že silnice nebyly sjízdné, díky sněhovým jazykům nebo závějím. Z těchto důvodů se nedostavil Dan a Petr Krčmář. Ty, kteří nebyli postiženy žádnou „pohromou“ se dostavili na klubovou vánoční párty, mezi ně patřili: Venca, Kamzík, Pexeso, Peťas, Walloun s Věrou, Sylva, Jarda, Obluda a pozvaní hosté. Těmi byla Regina Stejskalová a Karel Berndt, jenž je stálým hostem této klubové akce.

p1140916.jpg

     Jak jsem se již zmínil výše, atmosféra byla dobrosrdečná a veselá. Rozdávaly se a vyměňovaly se drobné dárky, Kamzík dostal „sošku“ horské kozy nebo, že by to byl kamzík. Nevím, ať se vyjádří obdarovaný.  Vyvrcholení klubové vánoční párty bylo před námi. Mezitím se někteří posilnili dobrou večeří, jiným stačilo jen trochu moku. Když vše bylo snědeno a začalo se jen popíjet, hlavní tvůrce plaket a ocenění, Venca, si vzal slovo a začal rozdávat jednotlivá ocenění. Nejdříve vyhlásil nejlepšího lezce klubu, jímž se pro letošní rok 2010 stal s nepřekonatelným bodovým náskokem Pavel „Štika“ Kramule. Zejména jeho lezecké výkony na písku jsou pro ostatní členy klubu nedosažitelné. V tomto výrazném výkonnostním posunu mají velkou zásluhu jeho kamarádi z náchodska a hradeckrálovska, kteří jej zvou na hodnotné výstupy a potom též jeho, pomalu denní, příprava na umělých stěnách od Liberce přes Prahu až po oblast východních Čech konče. 

p1140915-k.jpg

Dalším oceněným byl Kamzík za nejlepší vyrovnané outdoorové výkony v průběhu celého roku s převládající aktivitou v lezení. Venca neopomněl, že v klubu máme i snaživou ženskou část, kterou letos v lezecké aktivitě vyhrála Jana Brslinková, přítelkyně Štiky. Ha, ha, ha, již se doma „nebude“ moci honosit, že jen on je ten nejlepší. Ale musíme být objektivní. Velký podíl na této ceně má právě její přítel, který s Janou vylezl hodnotné cesty. Avšak, zde bych chtěl vyzdvihnout a podotknout, že se Jana stará o jedno a půl ročního Šimona, který v těchto dnech má svátek. Vše nejlepší, mnoho zdraví a hlavně Šimone nezlob tolik rodiče, oni se stejně chystají, že až trošku povyrosteš, že tě vezmou sebou na skály a ne jenom pod ně. Ceny pro nejlepšího lezce a nejlepší ženský výkon jsem převzal za oceněné já, ale již jsem zabezpečil jejich předání. Plakety jsem již předal Janě s novými členskými průkazy ČHS pro rok 2011 se srdečným přáním za celý klub.

Peťas

      Za svoji práci s dětmi dostal ocenění Petr Franc. Není nikoho v klubu, kdo se tak věnuje dětem jako je právě Peťas. Je dobře, že autor a tvůrce ocenění pro letošní rok, že na něj nezapomněl. Možná, právě z této skupinky dětí, se někdy v budoucnu může některé z nich stát členem našeho klubu i když jeho práce s dětmi je spíše směřována do oblasti speleologie. 

Jarda

      Poslední ocenění jsem dostal já. Za co?  Prý, za opět dobře zvládnuté zázemí posledního slanění. Myslím si, že bych se měl s touto cenou podělit s Pavlem „Štikou“, který na tom má i svůj podstatný podíl, protože o naplnění žaludků účastníků posledního slanění se staráme společně.

      Nejposlednějším oceněním byl „Pasivní vklíněnec“, kde jsem jako předseda s nejvyšší autoritou rozhodl, že toto ocenění za absolutní celoroční pasivitu získávají společně a nerozdílně - otec a syn – Jan „Křížák“ a Jaromír Křížkovi. Plaketa za tuto pasivitu jim bude doručena poštou. Křižáku, polepši se!!! A co se týče Jaromíra, měl by se alespoň jednou, dvakrát za rok ukázat na klubové schůzce, když je již v České republice a možná i v Praze. Rádi bychom jej poznali.

      Dále bych chtěl poznamenat, že většina členů klubu již obdržela nové členské průkazy ČHS pro rok 2011. Ti, kteří nebyli přítomni, tak je obdrželi po kamarádech, nebo je dostanou na první lednové klubové schůzce dne 5.1.2011. Po tomto datu začnu všem členům, kteří si zaplatili příspěvky a to jak samostatné členství v ČHS nebo kombinované členství s Alpským klubem – Alpenvereinem, rozesílat.

      Na závěr bych chtěl všechny upozornit, kteří mají zájem, že „První slanění na Holém vrchu“ se uskuteční v sobotu 8.1. 2011.                 

                                                                                             Postřehy z klubové vánoční párty

                                                                                                                   zaznamenal  Jarda         

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vánoční setkání U Karla IV 2010

Komentáře

Přehled komentářů

Náchod - Poděkování

Děkujeme ,děkujeme píšu už třetí poděkování ,tak dofám ,že technika do třetice všeho dobrého .Šimon říkal ,podějuj Jardovi za blahopřání ,tak ho vyřizuji .
Byli by jsme rádi kdyby jsme se v příštím roce domluvili na větších klubových lezeckých aktivitách a trošku jsme protáhli těla .
Krásný nový horský zdravý rok přejeme všem Jana +Pavel s dětmi